Ősszel is zöldellő Sorrentói-félsziget

A Sorrentói-félsziget Dél-Olaszország egyik legkedveltebb turistacélpontja. Legszebb szakasza, az Amalfi-part természeti szépségei és gazdag történelmi-kulturális öröksége okán méltán került fel az UNESCO világörökségi listájára.

Sorrentói-félsziget

Sorrentói-félsziget

A Sorrentói-félsziget (olaszul Penisola Sorrentina) Olaszország déli részén, Campania régióban található. Északnyugatról a Nápolyi-öböl, míg délkeletről a Salernói-öböl határolja. Legnyugatibb pontja a Campanella-fok, ettől nyugatra fekszik Capri szigete.

A félszigetet teljes hosszában átszeli a Lattari-hegység. Déli partvonala az Amalfi-part, amit legnagyobb városáról neveztek el. Az 1997-ben az UNESCO világörökségi listára is felkerült szakaszt meredek szurdokvölgyek tagolják, amelyeket bővízű hegyipatakok alakítottak ki. Az északi partvonal laposabb, kevésbé látványos, legnagyobb települései Sorrento és Castellammare di Stabia.

A Sorrentói-félsziget festői városait és a csodálatos tengeri liliomokat már bemutattam egy-egy előző bejegyzésben, most a természeti szépségekre kerül a hangsúly. Bár

Nagy utazó olvasónk, Juhász Éva pár szó kíséretében bocsátotta rendelkezésünkre a Sorrentói-félszigeten ősszel készített csodálatos fotóit.

Sorrentói-félsziget

„Október  második felében utaztunk el a Sorrentói-félszigetre, abban a reményben, hogy már hőség nem lesz. Nos az ott eltöltött 5 nap alatt igencsak csúnya oldalát mutatta meg az időjárás, esett, fújt, hűvös volt. De mindezek ellenére Olaszország már megint ragyogott!

Ragyogott az emberektől, a capuccino-tól, az olasz menüktől, a tengeri levegőtől, mindentől. És tulajdonképpen megállapodhatunk abban, hogy aki sokat utazik, annak a nem barátságos idő is kijár, na de ki bánja, ha újra Olaszországban lehet.”

Sorrentói-félsziget

A képekből nagyon jól látszik, hogy mennyivel zöldebb a természet délen. Míg hazánkban az ősz pirosló, tüzes színeiben gyönyörködhetünk, addig a mediterrán vidékeken még mindig a zöld szín uralja a tájat. A mediterrán növények mellett megjelentek már az évvége kedvenc növényei a ciklámenek is.

Sorrentói-félsziget

Köszönöm Juhász Évának a csodálatos fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük