Óriási Lego oroszlán őrködik a Lánchídnál

 

November elejétől hatalmas, legókockákból épült oroszlán őrködik a Széchenyi Lánchíd budai hídfőjénél, a Clark Ádám téren. A kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült Lego másolata a tervek szerint 2022. november végéig lesz kiállítva, hogy mindenki közelről is megszemélhesse a monumentális alkotást.

Lego oroszlán a Lánchídon
FORRÁS: MTI/LAKATOS PÉTER

Széchenyi Lánchíd Lego oroszlán

A budapest Lánchíd legendás oroszlánjai most, a híd építése alatt is lázban tartják az embereket. A híddal együtt a kőoroszlánok is megújulnak. A tisztítás, restaurálás idejére elszállították a hatalmas szobrokat, de 2022 október 18-án megkezdődött az oroszlánszobrok visszaköltöztetése a Lánchíd budai oldalára. Ezek viszont csak később válnak láthatóvá a nagyközönség számára, mert azok az építkezés miatt továbbra is elzárt területen találhatók.

Október végétől a Clark Ádám térre került több mint 850 ezer kocka felhasználásával megépült Lego-oroszlán segíti, hogy közelről megnézhessük az oroszlánok minden részletét.

A több mint 850 ezer legókocka felhasználásával épített lego oroszlán közel három tonnát nyom. A kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült mása nagyon részletgazdag, kiköpött mása az eredetieknek.

FORRÁS: MTI/LAKATOS PÉTER

A 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas legószobrot Dóczy Balázs hivatalos Lego-építőmester modellezte és tervezte. Nyolcvan ember 560 óra alatt építette meg. Dóczy Balázs a világ 27 hivatalos Lego-építőmesterének egyike. Nevéhez több, kockákból megépített magyarországi nevezetesség és épület kapcsolódik, többi között a Lánchíd vagy a Zeneakadémia makettje. A most elkészült Lego-oroszlán az eddigi legnagyobb alkotása.

A Lego-oroszlán az eredeti tervek szerint 2022. november végéig tekinthető meg a Clark Ádám tér

Lánchíd teljeskörű felújítása várhatóan 2023 második felében fejeződik be, hogy Budapest egyesülésének 150. évfordulójára Magyarország egyik legszebb jelképe újra teljes pompájában ragyogjon.

Így készült a Lánchíd LEGO oroszlánja – videó

Az alkotók egy kis videóban mutatták be a Lego oroszlán elkészítésének folyamatát.

@enbudapestem Így készült a különleges LEGO®️ oroszlán!🦁 #enbudapestem #budapest #oroszlán #lego #fy #fyp #lánchíd ♬ Suns – Official Sound Studio

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük