Online színházi előadások – linkekkel

Egy éve nem gondoltam volna, hogy ennyi utazás és színház mentes hónap vár majd ránk. Az utazás mellett nekem a színház hiányzik a legjobban. Egy ideje rákaptam az online színházi előadások nézésére, össze is szedtem a legfontosabb oldalakat, ahol megtalálod a „fotelből színházba” lehetőségeket.

Utoljára tavaly október közepén voltam színházban. Nagyon vegyes érzéseim vannak erről az előadásról. Egyrészt ott volt a belépésnél a lázmérés, az egész előadás alatti maszkviselés, a rengeteg üres szék látványa. Ugyanakkor ott voltak a teltházhoz szokott színészek, akik a negyed annyi néző előtt is lelkesen és mindenüket beleadva úgy játszottak, mintha semmi, de semmi nem változott volna. Pedig többen maguk is átélték a betegség gyötrelmeit, családtagjaiktól vagy kollégáiktól kényszerültek elbúcsúzni.

A színházi előadások online nézése nem tudja pótolni a helyszíni színházi élményeket. Sosem lesz olyan hangulata, de még is jó, hogy vannak ezek a lehetőségek.

Az online színház nézés hatalmas előnye, hogy előző évadok sikerdarabjait is megnézhetjük, amiről esetleg lemaradtunk vagy épp olyan hatalmas élmény volt, hogy szívesen átélnénk újra.

A távolság nem akadály, olyan színházak előadásaira is eljuthatunk, ahova egyébként nem igen lenne lehetőségünk. A nemzetközi online színházi fesztivál ugyan véget ér a héten, de interneten keresgélve eljuthatunk a világ leghíresebb színházaiba is. Ennek keretében január 31-én A Katona József Színház Nóra című előadása ingyen tekinthető meg.

Online színházi előadások

A korlátozások óta egyre több határon inneni és túli magyar színház teszi közzé előadásait. Szép számmal találunk ingyenesen nézhető korábbi előadásokat is. Vannak színházak, ahol élőben játszott előadások megtekintését kínáljak egy színházi jegy árának töredékéért.

Vannak színházak, amelyek a saját oldalukon, youtube csatornájukon kínálnak előadásokat, míg mások erre létrejött szervezetekhez csatlakoztak. Az adott színház weboldalán mindig megtaláljuk az aktuálisan meghirdetett előadásokat.

Itt találsz magyar nyelvű online színházi előadásokat:

Az igényesen, több kamarával felvett előadások a jegyvásárlás után az interneten érhetőek el. Számítógépről, telefonról, stb az okos tévékre is kivetíthető az előadás, akár meg is állítható, visszatekerhető és a megadott időintervallumon belül bármikor folytatható.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük