Online és ingyen nézhetők a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021 előadásai

Európa egyik legkomolyabb múltra visszatekintő, összművészeti fesztiválja, a 40 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021. április 9-től tíz napon át közvetít változatos kulturális programokat online. Az ingyenesen elérhető programsorozat amellett, hogy felidézi az elmúlt évtizedek egy-egy emlékezetes pillanatát, bemutatkozási lehetőséget ad korunk jelentős alkotóinak is. 

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021

Az előzmények ismeretében igazán örvendetes hír, hogy az idén – hanem is helyszíni rendezvényeken -, de résztvehetünk a fesztivál színvonalas programjain. 2020-ban az utolsó pillanatokban derült ki, hogy a Covid19 miatt nem lehet megrendezni az előadásokat.

Az idén februárban aztán jött a letaglózó hír, hogy az állam nem támogatja tovább a kulturális fesztivált. A Telex.hu-t idézve: „… kormány nem újítja meg a fesztivál szervezéséről három éve, még a Tarlós-érában aláírt szerződést, azaz az idei évtől kivonul a fővárosi rendezvénysorozat finanszírozásából.”

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021

A Budapesti Tavaszi Fesztivál Facebook oldalán és weboldalán követhetjük az előadásokat, ahol az alábbi sorokkal ajánlják a.

2021. április 9. és 18. között online érkezik a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál. További információk a honlapunkon!

1981-es indulása óta a Budapesti Tavaszi Fesztivál a főváros kulturális életének egyik megingathatatlan sarokköve. A programsorozat 40 éve megbízhatóan vezeti át a főváros közönségét a tavaszból a nyár felé, miközben példátlan értékű eseményekkel hívja közösségbe a nézőket és hallgatókat. A fesztiválon megjelenni évről évre megtiszteltetés és kiváltság, fellépőinek köre pedig egy olyan szelekció, amely büszkén világít az európai kultúra térképén, és csalogatja a városba a külföldi érdeklődőket is.

Amelyre mi, budapestiek is büszkék lehettünk mindig, és büszkék lehetünk továbbra is.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál olyan egyedülálló értékké nőtte ki magát létezése eddigi 40 évében, amely kulturális, közösségi és történeti tekintetben is pótolhatatlan. Szellemi nívóját számtalan művész játéka emelte évről évre magasabbra, megteremtve ezzel egy mással nem helyettesíthető márka presztízsét.

A közönség számára fogódzó a tavaszi időszakra, találkozási, művelődési és szórakozási teret kínál családoknak és barátoknak. Múltjával, az általa megszólítottakkal történelmileg elvitathatatlanul Budapest részévé vált.

Örömmel tölt el minket, hogy a járványtól terhelt időszakban is megidézhetjük a Budapesti Tavaszi Fesztivált azoknak, akik lassan két éve várnak rá. Feladatunk a közös értékek, a budapesti hagyományok fenntartása és ápolása a biztonságos körülmények megteremtése mellett, még ezekben a furcsa időkben is. A helyi és vidéki közönség kulturális éhségének csillapítására pedig a nehéz pillanatokban van a leginkább szükség.
Éppen ezért 2021-ben online formában érkezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál, április 9-18. között.

A 40 éves presztízsű programsorozat nívójához hűen válogatunk az elmúlt évek kínálatából és járványbiztos produkciókból, a megváltozott környezethez adaptálódva, mégis folytatva a hagyományt. Így az átmeneti évben virtuálisan segítünk mindenkit koncertekhez és előadásokhoz egy olyan retrospektív bemutatóval, amely az otthon biztonságában is szívet melengető képet prezentál 40 év történetéből. A programokat a következő hetekben fokozatosan tárjuk fel az érdeklődők előtt, amelyeket itt és a BTF közösségi média csatornáin lehet majd megismerni.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk tart az idei online fesztiválon! Egy új, izgalmas utazás kezdete lesz, amíg ismét méltó pompájában ünnepelhetjük együtt mindannyiunk Budapesti Tavaszi Fesztiválját.

Magam részéről boldog vagyok, hogy ha online is, de ismét részt vehetek a különleges kulturális eseményeken. Már ki is néztem jó pár előadást, mert hiába „járok” hetente online színházba, ki vagyok éhezve a kulturára. Nagyon jó, hogy az egyes programok akár 24 órán át elérhetők, így nincs kötöttség, a „színházba járást” egyszerűen be tudom illeszteni a napjaimba. Jól fog jönni egy kis fesztivál hangulat az otthonomban!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük