November 18-án nyitnak Budapest karácsonyi vásárai

Bár a főváros karácsonyi díszkivilágításáról az idén le kell mondanunk, Budapest karácsonyi vásárai 2022-ben sem maradnak el. November 18-án a főváros szívének két hagyományos adventi vására is megnyílik. A Vörösmarty tér adventi forgataga Vörösmarty Classic Xmas néven és új szervezésben várja a látogatókat. A tavaly Európa legjobbjának választott Advent Bazilika vásár a megszokott színvonalat és kínálatot ígéri.

Európa legjobb karácsonyi vásárai 2021-ben

Pénteken nyitnak Budapest karácsonyi vásárai

Vörösmarty Classic Xmas

Látványában és minőségében megújulva, számos egyedi programelemmel és a klasszikus karácsonyi díszítési kultúrát megidéző arculattal várja a látogatókat a Vörösmarty Classic Xmas.

A Vörösmarty tér adventi vásárát 2022-ben már nem a főváros turisztikai cége szervezi. A változás fő oka az, hogy a Fővárosi Önkormányzattól az államhoz, majd az V. kerülethez került a Vörösmaryt tér. Az új tulajdonosnak pedig nem sikerült megállapodásra jutnia a vásárt korábban szervező Budapest Brand nZrt-vel. Belváros önkormányzata az adventi vásár szervezésével azt a céget bízta meg, amelyik évek óta szervezi az Advent Bazilika eseményt.

Az egészen szilveszterig tartó karácsonyi vásár tradicionális hazai gasztronómiai ízekkel csalogat. A vásár december 28-ig kézműves kiállítókkal (ékszerek, bőrdíszművek, kézzel készült kerámiák, pihe-puha mézeskalácsok és igazi, autentikus üvegdíszek) és békebeli karácsonyi hangulattal várja a vendégeket.

December 28 után évzáró, szilveszteri hangulat várja az ünnepelni vágyókat.

Advent Bazilika

a Szent István-bazilika előtti téren.Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel. 2019 óta, amikor először sikerült elnyernie az elsőséget, rendre dobogón végez. A European Best Destinations független utazási portál az 2021-ben is megszavaztatta melyik Európa legszebb karácsonyi vására, ahol ismét a Bazilika előtti advent végzett az első helyen.

A Bazilika előtt január 1-ig látogatható karácsonyi vásár idén tizenegyedik alkalommal fogadja az érdeklődőket. Különleges szelfiponttal, a Bazilikára vetített 3D fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint csaknem 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval csábítja a családokat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük