November 1-jén bezár a tiszadobi Andrássy-kastély

Igencsak igyekezni kell annak, aki még az idén látni szeretné az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélyát. A Loire-menti kastélyok mintájára épült tiszadobi Andrássy-kastély 2020. november 1-jén egy időre ismét bezárja kapuit. Várhatóan csak 2021 végén nyílik meg újra a látogatók előtt.

Tiszadobi Andrássy-kastély

Újra bezár a tiszadobi Andrássy-kastély

A kastély építtetője, Andrássy Gyula gróf, egykori miniszterelnök és külügyminiszter, az Andrássy út névadója, csak két évig élvezhette az 1888-ban elkészült kastélyát. 1890-es halála után, fia, ifjabb Andrássy Gyula gróf örökölte a tiszadobi birtokot.

1918 őszén fegyveres forradalmárok a bútorzatot és a berendezési tárgyak nagy részét tönkretették. 1945 után állami tulajdonba került, 2007-ig gyermekotthon működött benne. Ennek kiköltöztetése után kezdődött meg a kastély és a park teljes rekonstrukciója.

Tiszadobi Andrássy-kastély

A külső és belső felújítások után 2015 decemberében nyitották meg a tiszadobi kastélyt a nagyközönség előtt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkedveltebb kastélyának népszerűségét mutatja, hogy kiállítását és a hozzá tartozó 8 hektáros parkot az utóbbi másfél évben közel 68 ezren tekintették meg.

A mostani felújításra a Nemzeti Kastélyprogram keretében kerül sor, közölte az MTI. A várhatóan 2021 végéig tartó munkálatok során kávézóval, múzeumi bolttal, új étteremmel és rendezvényteremmel is bővítik a romantikus stílusú épületet.

Nyitvatartási és egyéb infromációkat a kastély hivatalos oldalán találsz.

Nagyon köszönjük Csanádi Józsefnek a csodálatos fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük