Ismét látogathatók a NÖF kastélyai és él a Kastélykártya kedvezmény

Kéthetes karbantartási szünet után 2023. január 24-től ismét eredeti nyitvatartási rend szerint látogathatók a NÖF kastélyai. A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft (NÖF) 15 kastély felújításban vett részt és üzemelteti azokat. A belépőjegy megváltásakor ingyenes Kastélykártya igénylésére is lehetőség nyílik, amivel a továbbiakban 20% kedvezménnyel látogathatók a műemléki helyszínek és vehetők igénybe a szolgáltatásaik.

felújított Wenckheim-kastély Szabadkígyóson

Ismét látogathatók a NÖF kastélyai, műemlékei

A téli szünet után bezártak a NÖF által üzemeltett kastélyok, hogy a a 2023-as turisztikai szezon előtt elvégezzék a szükséges karbantartásokat. A munkák elkészültével 2023. január 24-én aztán újra kitárták a műemlékek kapuit.

Ezzel együtt bejelentették, hogy a Katsélykártyák érvényességét határozatlan időre meghosszíbbították, az általuk nyújtott kedvezmények visszavonásig folyamatosan igénybe vehetők.

Látogatható NÖF kezelésű műemlékek

Sándor-Metternich-kastély, Bajna

Dégi Festetics – kastély, Dég

Edelényi kastélysziget, Edelény

Az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély, vagy ahogy manapság hívják, az Edelényi kastélysziget az ország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. A Bódva szigetén álló kastélyt freskókkal díszített helyiségei teszik különlegessé.

Füzérradványi Károlyi-kastély, Füzérradvány

A füzérradványi Károlyi-kastély Nemzeti Kastélyprogram keretében 2021-ben újult meg. A kívül-belül megszépült kastély új, érdekes interaktív kiállításokkal várja látogatókat.

Nádasdladányi Nádasdy-kastély, Nádasdladány

A nádasdladányi Nádasdy-kastély, vagy egyszerűen csak Nádasdladányi kastély a 2022 nyarán befejezett felújítása óta ismét a régi pompájában tündököl. Az eredetileg szerelmi fészeknek készült, és ezért az “örök szerelem” kastélyaként ismert, tornyos, csipkés, sokkéményes, angol gótikus, ún. Tudor stílusban épült kastélyt hatalmas angolpark veszi körül. Nádasdy Ferenc és Zichy Ilona egykori otthona a Nemzeti Kastélyprogram keretében megújulva, interaktív kiállításokkal várja a látogatókat Fejér megye egyik legszebb kastélya.

Kamalduli Remeteség, Majk

Az Oroszlányhoz tartozó Majkpuszta két csodás látnivalóval is büszkélkedhet. A 18. században letelepedett, majd elűzött kamalduli remeték cellaházai mellett az Esterházyak vadászkastélya a több évig tartó felújítás után régi pompájában tündököl.

Hegyektől, erdőktől, tavaktól körülölelve Majkon található az egyik legszebb, európai viszonylatban is jelentős barokk műemlékegyüttesünk, a kamalduli remeték egykori lakhelye. A 17 cellaházából, templomtoronyból és kolostorépületből álló komplexum az év minden szakában látogatható, a cellaházak egy része szálláshelyként szolgál. Nézd meg milyen csodálatosak a remetelakok Majkon!

Pipó Várkastély, Ozora

Az Ozorai kastély az ország egyetlen teljesen felújított reneszánsz épülete. A Tolna megyei faluhoz közeledve már messziről feltűnik a szőlőhegyek által körülölelt páros domb. Egyiken a templom, a másikon a Pipo várkastély áll, amelyeket valamikor a várárkon átívelő híd kötött össze. 15. századi tulajdonosáról, a firenzei származású kereskedőről Filippo Scolariról a helyiek egyszerűen csak Ozorai Pipó váraként emlegetik. A várkastélyban szállást is foglalhatunk, a 2. emeletén kialakított apartmanok lefoglalásával bárki a vár urának érezheti magát.

Ráday-kastély, Pécel

Budapest határában, a Gödöllői-dombság észak-nyugati szélén található Pécel a 18. században a Fáy és a Ráday család birtoka volt. Ezekből az idők három kastély is fennmaradt: a Ráday-kastély, a Fáy-kastély és a Pekáry-kastély. Ismerd meg a péceli Ráday-kastély történetét és csodálatos termeit!

Jakovali Hasszan dzsami és Idrisz baba türbéje, Pécs

Szent László Nemzeti Emlékhely, Somogyvár

Somogyvár falu északi végén emelkedő Kupavárhegyen állnak a Szent László királyunk alapította Szent Egyed monostor romjai. A kialakított Szent László Nemzeti Emlékhelyen a látogatóközpont interaktív kiállításai segítenek megismerni az egykori bencés apátság életét.

Püspöki Palota, Sümeg

Szabadkígyósi Wenckheim-kastély, Szabadkígyós

A szabadkígyósi kastély vagy ahogy a volt tulajdonosairól hívják, a Wenckheim-kastély az egyik legismertebbb Wenckheim-kastély a hazánkban található 31 közül. Tulajdonosát, gróf Wenckheim Krisztiát a leggazdagabb árvának is szokták nevezni. A szabadkígyósi kastélyt Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány, a Nemzeti kastélyprogram keretében 2022-ben kívül-belül teljesen megújult.

Tatai Esterházy-kastély, Tata

A tatai Öreg-tó partján álló tatai Esterházy-kastély évtizedikig csipkerózsika álmát aludta, zárt kapukkal várakozott jobb sorsára. 2021. május 26-án aztán alaposan megszépülve kitárta kapuit, hogy már felújítva mesélhessen a történetéről és volt lakói életéről. A tatai kastély rövid története mellett fotókon mutatom be, hogy lett a lepusztult kastélyból csodálatos kiállítóhely. 

Kastélykártya és kedvezményei

A NÖF kezelésű műemléki helyszínek bármelyikén a belépőjegye megváltásával, a regisztrációs lap kitöltésével a pénztárban igényelhető az ingyenes Kastélykártya.

A Kastélykártya változatos kedvezményeket és exkluzív programokat biztosít a magyarországi kastélyok, várak és emlékhelyek széles körében.

Kastélykártya kedvezmények a NÖF Nkft. üzemeltetésében lévő helyszíneken

  • 20 % kedvezmény a teljes árú belépőjegy árából korlátlan számú belépéssel,
  • 20 % kedvezmény az ajándékbolt kijelölt termékeire,
  • 20 % kedvezmény a kávézó egyes termékeire
  • meghívó exkluzív programokra és tárlatvezetésekre.

A kártya nem átruházható, két fő részére nyújt kedvezményeket. A kedvezmények készpénzre nem válthatók és nem összevonhatók.

A fentieken túl egyéb helyszínek is adnak kedvezményt a belépőjegyek vagy szolgáltatások árából. pl.

Gödöllő Királyi Kastély, Gödöllő

Festetics-kastély, Keszthely

Füzéri vár, Füzér.

További és aktuális informácók a Kastélykártyáról a NÖF oldalán olvashatók.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük