Népszerű horvátországi nyaralóhelyek

Ha nyaralásról van szó, akkor az elsők között biztosan mindenkinek megfordul a fejében Adria. Horvátország már több évtizede kedvelt úticél a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók számára. Horvátországot elsősorban közelsége és tengerpartjának adottságai miatt választjuk, hiszen a kifejezetten úszóknak való hirtelen mélyülő strandoktól egészen a finom, apróköves, fokozatosan mélyülő partokig mindent megtalálhatunk. Így az idősebb felnőtt korosztály és a kisgyermekes családok is felhőtlenül kikapcsolódhatnak a számukra leginkább megfelelő partszakaszon. Egy kellemes nyaralás az Adrián, finom ételekkel, programokkal igazán pihentető élmény az egész családnak, bármelyik régiót választjuk is. Nézzünk most ezek közül a csodálatos helyek közül néhányat, amelyek méltán vezetik a népszerűségi listát!

Porec. Horvátország

Csodás strandok, kristálytiszta víz

Nagyon közel található, és igen kedvelt úti cél az Isztriai-félsziget és Dalmácia között lévő Kvarner. A Kvarner-öbölben találhatóak talán a legnépszerűbb üdülőhelyek, melyek enyhe mediterrán éghajlatuk és a gyönyörű tiszta tenger miatt váltak kedvelt úti céllá. Itt szinte minden korosztály megtalálja a neki való kikapcsolódást: aprókavicsos-homokos, lassan mélyülő strandok, nyüzsgő belváros, szórakozási és kirándulási lehetőségek.

Porec egy idillikus, kifejezetten gyönyörű város. Csodálatos bazilikája a Világörökség része. Központi elhelyezkedésének köszönhetően innen Isztria számos másik látványos helye is könnyedén felkereshető, így azoknak, akik nyaralásuk folyamán kirándulni is szeretnének, kifejezetten ideális helyszín. Ráadásul, aquapark, gokartpálya, és barlang is található Porec közvetlen közelében. Ezeken kívül pedig, ami sokaknak a legfontosabb: Porec kavicsos, sziklás strandjai mellett a környéken rengeteg kék zászlós (magas minőségű környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő), kristálytiszta vizű strand fedezhető fel.

A patinás épületekkel rendelkező Opatiját, vagy magyar és olasz nevén Abbáziát a horvát Monte Carlóként, vagy épp Adria Nizzájaként emlegetik. Opatija városa gyönyörű kiépített strandjaival, szintén kristálytiszta kék vizével, nyüzsgő turisztikai központ, amely történelmi emlékekben is bővelkedik. És ott van még a csodás Krk-sziget is, amely Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigete. Óvárosa szintén egy kis ékszerdoboz, ahol jól esik egy esti séta, vagy akár egy finom vacsora. Lélegzetelállítóan szép és változatos partszakaszain minden korosztály megtalálhatja a számára legjobb strandot a fürdőzéshez.

Krk-sziget Horvátország

Ha nemcsak strandolni szeretnénk

Akik aktívan szeretnék eltölteni az időt Horvátországban, azoknak számos program és látnivaló áll a rendelkezésére. A történelmi és természeti látnivalókat, városnézés vagy akár hajókirándulás során is megcsodálhatjuk. A Plitvicei-tavak páratlan szépsége kihagyhatatlan élmény! A Plitvicei-tavak tórendszere Budapesttől csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre található, így egy egynapos kirándulás is tökéletes arra, hogy kedvünkre gyönyörködjünk benne. A tórendszer Horvátország egyik varázslatos Nemzeti Parkjának részeként, egy erdős hegyek által körülölelt völgyben terül el, ami már 1979-től megtalálható az UNESCO természeti világörökségi listáján.

Plitvicei-tavak Horvátország

Opatija városa persze nemcsak kiépített strandjáról híres: az Osztrák-Magyar Monarchia egykori kedvelt üdülőhelye volt, ahol Ferenc József császár is szívesen időzött. Opatiját mindig is arisztokratikus légkör lengte be. A 19. század végén, az Osztrák-Magyar monarchia aranykorában a Habsburg és orosz elit körének elsőszámú célpontja volt Abbázia. A kor arisztokratái elegáns villákat építettek, amelyek ma fantasztikus luxusszállodaként működnek, és meghatározzák a város arculatát.

Porec szintén őrzi a Monarchia, sőt a római kor emlékeit is. A kétezer éves, 17 ezer fős lakosú Porec óvárosának két utcája ma is a római kori városszerkezetre épül, meghagyva az eredeti utcaszerkezetet, és utcaneveket. A rómaiak, gótok, bizánciak, frankok, szlávok, és velenceiek kéznyoma is felfedezhető ezen a különleges településen. A gazdag kulturális örökség rendkívül sok látnivalót kínál, Porec hangulatos óvárosának szűk, macskaköves utcáiban hatalmas élményt jelent sétálni, nézelődni. Csodás római és velencei épületeket, palotákat fedezhetünk fel. Az óváros rendkívül jól megőrzött, a turisták áradata ellenére szinte érintetlen. Porec egyértelműen Horvátország egyik leggyönyörűbb, leghangulatosabb városa!

Tehát egyértelműen kijelenthetjük, hogy nemcsak közelsége miatt szeretünk Horvátországban nyaralni. Gyönyörű helyeket találhatunk itt, ahol kipihenhetjük a stresszes hétköznapokat. A horvátországi buszos utak is sok lehetőséget kínálnak azok számára, akik nem szeretnének egyénileg utazni. Így minden utas kényelmesen és stresszmentesen juthat el a kiválasztott úticéljához. Sőt, ha szervezett utazás keretei között kelünk útra akkor számos érdekes fakultatív program közül is választhatunk! 

(X) A cikk megjelenését a travelorigo.hu portal támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük