Ismét rendkívüli volt a Nemzeti Tulipán Nap Hollandiában

A koronavírus járvány miatt 2022. január 15-én is rendkívüli módon nyitották meg a tulipánszezont a holland fővárosban, Amszterdamban. A Nemzeti Tulipán Nap Hollandiában az egyik legfontosabb ünnep, amit az ország szimbolikus virágának tiszteletére rendeznek. Bár a Dam tér az idén nem vált színpopás tulipán mezővé, a tulipánok osztogatása nem maradt el. 

Nemzeti Tulipán Nap Hollandiában

Nemzeti Tulipán Nap Hollandiában – 2022. január 16

A 10 évvel ezelőtti első megrendezése óta minden évben hatalmas érdeklődés övezi a Nemzeti Tulipán Napot. A tulipánszezon hivatalos megnyitójának helyszíne Amszterdam híres tere, a Dam tér szokott lenni. 2019-ben a 200.000 tulipánnal feldíszített Dam térre több tízezren látogattak ki.

tulipánszezon Hollandiában

A COVID19 miatt ilyen nagyszabású rendezvény 2022-ben sem valósulhatott meg. Az ötletes szervezők azonban megtalálták a módját, hogy január harmadik szombatján ismét tulipánok színesítsék meg Amszterdam szürke utcáit és a szerencsés járókelők tulipáncsokrokkal térhessnek haza.

Az ide tulipán fesztivál mottója az „Oszd meg a boldogságot” volt, magam részéről szívesen teszem ezt.

Nemzeti Tulipán Nap Hollandiában

Ahogy az előző években, úgy az idén képes beszámolót tett közzé Piet van Kampen a Facebook oldalán.

Oszd meg a boldogságot!

2022. január 15-én került sor az idei tulipánszezon megnyitására Amszterdamban a Nemzeti Tulipán Nap keretében.
A tavalyi évhez hasonlóan az idén sem kaptunk engedélyt a szokásos helyszínen, a Dam téren ünnepelni. Ennek ellenére a tulipán termesztők, a TulipTime és a TPN az idén is fantasztikus  bulit csapott.

A Nemzeti Tulipán Nap kiváló esemény egy új tulipán fajta keresztelésére is. Ezúttal Hollandia legnagyobb humoristája került reflektorfénybe fantasztikus pályafutása és 75. születésnapja elismeréseként. Andre van Duinról, a humor holland nagyágyújáról nevezték el az egyik legújabb nemesített tulipánt. Senki más nem tudja úgy megnevettetni és egészséges humorral összekapcsolni az embereket, mint Ő.

A távolság tiszteletben tartása érdekében Andre van Duin a tulipánokat csónakból osztogatta. Mindenki kapott két 10 szárból álló csokrot. Egyet otthonra, egyet pedig azért, hogy egy jó barátnak elajándékozza.

Nemzeti Tulipán Nap Hollandiában

Bízom benne, hogy neked is örömet okoztak ezek a színpompás fotók. Ha igen, akkor én is arra bíztatlak, hogy szerezz másiknak is egy kis örömöt és „Oszd meg a boldogságot!”

Nagyon köszönöm a szuper fotókat Piet van Kampennek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük