Múzeumok Majálisa 2024: hagyományok, szokások, örökség

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is megrendezi a Múzeumok Majálisát, az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjét, amelyre május 25-én és 26-án várja a látogatókat. A 2024-es, immár 27. rendezvény témája a hagyományok, szokások és örökség lesz. A Múzeumok Majálisa 2024-ben is kiváló lehetőség egy kellemes családi programra. A változatos programok között mindenki talál kedvére valót, kicsik és nagyok egyaránt.

Nemzeti Múzeum

Múzeumok Majálisa 2024

A 27. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a Nemzeti Múzeum kertjét és a múzeum klasszicista épületét. Színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várja a családokat, érdeklődőket.

A programok a Múzeumkertben és a múzeum belső udvarán felállított sátrakban és standokon várják az érdeklődőket. A látogatók kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, kiállításokat tekinthetnek meg, koncerteket hallgathatnak. Továbbá játékosan felfedezhetik a „Tudásösvényt” is, ahol kvízkérdésekre válaszolva pontokat gyűjthetnek.

A szakmai programokat, workshopokat a Múzeumok az oktatásért és kutatásért, az ICOM idei jelmondatának a szellemében szervezzik. A Majális tematikája a hagyományok, szokások, örökség, amelyek összekötnek bennünket. 

A rendezvényen további múzeumok is képviseltetik magukat, sátrak vagy standok felállításával. Sátrakat a Múzeumkertben, és a múzeum belső udvarára is elhelyeznek, ezzel is ösztönözzük a látogatókat arra, hogy bejárják az épületet is.

A Múzeumok Majálisa kiváló alkalom arra, hogy a család minden tagja kellemesen és tanulságosan töltse el az időt. A programok között mindenki talál kedvére valót, kicsik és nagyok egyaránt.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük