Múzeumok Éjszakája 2024: Gólpassz a kultúrának!

A nyár fénypontja, a Múzeumok Éjszakája 2024-ben is elvarázsolja a látogatókat. Június 22-én, a nyári napfordulóhoz legközelebb eső szombaton, több mint 450 intézmény, közel 2500 programmal várja az érdeklődőket. Ezúttal a foci Eb hangulatában a „Gólpassz” lesz a tematika, ami a művészeti irányzatok előfutárait és legnagyobb alkotóit ünnepli.

Múzeumok Éjszakája 2024

Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális programja

A Múzeumok Éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5 és a Kossuth Rádió, támogatója a BKK és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal, szakmai partnere a SZTAKI.    

Az ország legnépszerűbb kulturális rendezvényének szervezői abban bíznak, hogy idén a látogatók száma eléri, vagy akár meghaladja a tavalyi rekordszámú, közel 380 ezeres regisztrált belépést.

A Múzeumok Éjszakája idei nagykövete Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész

Az idei év újdonsága, hogy két kiemelt helyszín lesz: Székesfehérvár és Esztergom is fantasztikus programokkal készül!

Székesfehérvári programok

Székesfehérváron városszerte szinte valamennyi intézmény képviselteti magát a rendezvényen, élükön a Szent István Király Múzeum kiállító helyeivel. A Csók István Képtár számos elismert művész segítségével a kínai szellemi és kulturális örökség létrejöttét és a nyugati civilizációra gyakorolt hatását tradicionális művészeti formákon keresztül mutatja be. A Városi Képtárban alkotó foglalkozás keretében kelnek életre a Deák Gyűjtemény Freskós Termében élő különleges lények, ahol később asztaltáncoltatást követően Makám Quartet koncert is várja a látogatókat. Ezen az estén a Fekete Sas Patikamúzeumban pedig az érdekfeszítő tárlatvezetésen túl az ehető virágokról tudhatunk meg mindent a gyógynövény szakértőtől.

Esztergomi programok

Esztergomban 13 helyszínen 65 programmal várják az érdeklődőket. Többek között a Főszékesegyházi Kincstár állandó és aktuális időszaki kiállítása mellett előadásokkal, orgonakoncerttel, tárlatvezetésekkel készül a látogatók számára, akik itt akár őstulkokkal, sárkányokkal és egyszarvúakkal is találkozhatnak.

Interaktív nyomozós játékkal várnak mindenkit az esztergomi Vármúzeumban, a Duna Múzeum pedig önmagában is lenyűgöző kiállítása mellett tudományos show-val, zenés műsorokkal, képes úti beszámolóval és alkotósarokkal is készül. A kisebbeket gyermekprogramok, míg a nagyobbakat a Fröccsterasz várja

Múzeumok Éjszakája 2024 – belépőjegyek

A fővárosban egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 3000 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 1500 Ft, amely nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai is. A karszalagok megvásárolhatók előzetesen online a www.jegymester.hu weboldalán, illetve a rendezvény napján a programban résztvevő budapesti múzeumokban.

Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.

A programokról részletes információ a www.muzej.hu weboldalon található, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események. „EVENT@HAND MUZEJ” címen, ingyenesen letölthető mobil alkalmazás is rendelkezésre áll. Mindezeken túl az esemény Facebook– és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő időszakban érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

További információ és részletes program az esemény hivatalos oldalán található.

Gólpassz a Múzeumok Éjszakáján 2024 – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük