Múzeumok Éjszakája 2020 – online, de lesz!

Jó hírem van a múzeumrajongóknak. A járványügyi helyzet sem tudta megakadályozni, hogy az idén is megrendezzék a Múzeumok Éjszakája 2020 programsorozatot. Hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye az idén az “Az éjszaka, amikor minden életre kel” mottót kapta. Más lesz. De lesz! Téged is várnak az online térben 2020. június 27-én!

Múzeumok Éjszakája 2020

Múzeumok Éjszakája 2020 programok

A sorrendben 18. Múzeumok Éjszakája nagyon más lesz, mint az eddigiek. Nem lesz belépőjegy, nem kell törni a fejed, melyik programot válaszd a sok jó, egyidőben megrendezett közül. Nem kell logisztikázni, hogy jutsz el egyik helyszínről a másikra és talán még több helyre is benézhetsz, mint az előző években tehetted.

A szervezők mindent megtesznek, hogy senkinek ne legyen hiányérzete és emlékezetes lehessen a nagykorúvá válás napja.

A szervezők az alábbi sorokkal buzdítanak a Múzeumok Éjszakája 2020 programjaiba való bekapcsolódásra a Muzej.hu oldalon:

Idén kicsit máshogy, de lesz Múzeumok Éjszakája!

Aki azt gondolta, hogy a világjárvány útjába állhat a múzeumok szerelmesei számára legkedvencebb éves programnak, az pozitívan csalódhat: ha nem is úgy, mint máskor, de lesz Múzeumok Éjszakája 2020-ban is. Mégpedig online formában!

Mostantól kezdve érdemes egyre többet és többet figyelni a Múzeumok Éjszakája közösségi oldalait (Facebook és Instagram), ahol igazi csemegékkel várunk minden érdeklődőt. Kisfilmek, érdekes posztok, és még egy játék is érkezik – természetesen nyereménnyel együtt.

Maga az online esemény pedig, amely változatlanul június 27-én lesz, egy kvízjátékkal egybekötött virtuális sétára hív a magyar múzeumokba. A kvízjáték itt, a Múzeumok Éjszakája honlapján lesz majd elérhető. Minél többet válaszolsz meg a frappáns és érdekes kérdések közül, annál nagyobb eséllyel lehet tiéd a főnyeremény: egy 30 ezer forint értékű Feldobox ajándékkártya, vagy a nagyértékű nyeremények valamelyike: a Ferencváros 2018-19-es bajnokcsapatának minden tagja által aláírt futball-labda, és egy családi belépő a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba!

Várunk az Online Múzeumok Éjszakáján!

Többek között van egy játékuk, ahova a Múzeumok Éjszakáján előző években készült selfieket várják. Ilyen fotóm nincs, sőt ha jól meggondolom maximum 3-4 olyan fotó van, ami múzeumban készült rólam. Az egyiket most megmutatom.

Épp Mona Lisát igyekeztem letaszítani a trónjáról, hogy a helyébe lépjek. Ez még Amszterdamban Madame Tussaud Panoptikumában sem sikerült. A Louvre-ban nem is próbálkoztam …

Ugyan nem Múzeumok Éjszakája, de Múzeumok estéje lesz Gyulán. Ráadásul a szabadtéri programokat ingyen meg lehet tekinteni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük