Mount Hua, a világ legveszélyesebb hegye

A Kínában található Mount Hua hegy igen népszerű a turisták körében, annak ellenére, hogy a világ legveszélyesebb gyalog útja vezet fel a tetejére. A hegy megmászása igen nagy lélekjelenlétet és koncentrációt kíván, megmászása csak a legbátrabbaknak ajánlott. Jelentkezőkben nincs hiány, sokat elindulnak az emberpróbáló hegymászásra. Aki eléri az út végét, azt mindenért kárpótolja az elé táruló fantasztikus látvány.

Mount Hua

Hua-shan Kína öt szent hegyének egyike, a taoizmus követőinek zarándokhelye. Ebben az öt hegyből álló hegyláncolatban található a Mount Hua hegy is. 

A Mount Hua-ra felvezető utat a világ legveszélyesebb gyalogos útjának tartják. A 2160 méteres csúcsra feljutni igazi kihívás. Keskeny pallókon, láncokba kapaszkodva, lassan lehet csak haladni. Jól jön a türelem is, hisz olyan keskeny a kiépített út, hogy nem lehet megelőzni a lassan haladót, a cidriző vagy épp pánikrohammal küzdő utastársakat. 

A jó fizikai és szellemi kondíciót kívánó út népszerűsége töretlen, sőt évről évra egyre többen indulnak el teljesíteni a nem minden napi küldetést.

A merész vállalkozó kedvű hegymászókat az sem riasztja el, hogy kacskaringós, keskeny és meredek út tényleg veszélyes. Sokan az életükkel fizetnek elszántságukért, az út évente legalább 100 ember életét követeli. 

Mount Hua, a világ legveszélyesebb hegye – videó

További érdekességek Kínából

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük