Virágos Mosonmagyaróvár: Európa legszebb városközpontja 2016 cím nyertese

Mosonmagyaróvár nyerte az Európa legszebb városközpontja 2016 különdíjat a Virágos Városok és Falvak európai versenyén (Entente Florale Europe) . A Győr-Moson-Sopron megyei város környezetszépítő tevékenységét emellett ezüst minősítéssel is jutalmazták. Nézzük, milyen a virágos Mosonmagyaróvár!

Mosonmagyaróvár

Virágos Mosonmagyaróvár

2016. évi európai virágos falvak és városok versenyén hazánkat város kategóriában Mosonmagyaróvár, a falvak között pedig Dunakiliti képviselte. A két település a 2015. évi „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyben elnyert első helyezésével vívta ki a jogot Magyarország képviseletére az európai megmérettetésben.

A települések méltó helytállását kertész, tájépítész és turisztikai szakértőkből álló felkészítő bizottság segítette. Dunakiliti a falvak (2.000-nél kisebb lélekszámú települések) között szintén ezüst minősítést szerzett.

2015-ben Siófok és Balatongyörök indult az európai versenyen, ahol Balatongyörök aranyérmet, Siófok pedig ezüstérmet és a legszebb főtér különdíját nyerte el.

A „Virágos Magyarországért” versenyt a Magyar Turisztikai Ügynökség 2016-ban már 23. alkalommal hirdette meg. A közel 300 nevezett település közt még nem hirdettek eredményt, így egyelőre nem tudni, jövőre melyik két település képviselheti hazánkat az európai mezőnyben.

A sok szép magyar eredmény között van még egy hasonló. 2017-ben Kaposvát nyerte el az Európa legszebb virágos főtere címet.

De nem is érdemes többet beszeélni a versenyről. Meséljenek inkább a díjnyertes Mosonmagyaróvár fotói.

Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár

Gratulálok!

További olvasnivalók hasonló témában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük