Monte Isola (Montisola), a bájos olasz sziget

Észak-Olaszország bővelkedik csodálatos tavakban és ezeken fekvő varázslatos szigetekben. Az Iseó-tó (Lake Iseo) legnagyobb szigetén, a 13 négyzetkilométeres Monte Isolán 11 település található, a legnagyobb szintén a Monte Isola (Montisola) nevet viseli. 2019-ben a harmadik legjobb európai turisztikai célpontnak választották.

Monte Isola

Az Iseó-tó szigete nem tévesztendő össze Isola Bellával. A nevében is szép Isola Bellát (Szép-sziget) szintén Lombardiában, az Észak-Olasz Tóvidéken találjuk, de az egy másik tóban, a Lago Maggiore-tóban fekszik. És jól gondolod, az isola szó szigetet jelent.

Monte Isola-sziget

Monte Isola (Montisola) tehát egy sziget és egy település neve is az Iseo-tóban Olaszország Lombardia régiójában. A 25 km hosszú, 5 km-es maximális szélességű tavat az Oglio folyó, a Pó mellékfolyója táplálja. A tóban több szigetet is találunk, ezek egy része magán tulajdonban van.

A legnagyobb szigeten, a 13 négyzetméteres Monte Isolán 11 települést és számos 15. és a 17. század között épült templomot találunk a freskókkal, szobrokkal, oltárokkal. Az 566 méteres hegyet szintén a szigetről nevezték el.

A délen fekvő San Paolo szigetét egy kis használaton kívüli ferences kolostor épületei foglalják el. Az északi Loreto-n pedig egy romos kápolna található csodálatos freskókkal.

A tó partján olajbogyót, szőlőt és gyümölcsöt termesztenek.

Kiss Erzsébettől kaptunk csodálatos fotókat és némi kiegészítést a képekhez.

„Monte Isola az Iseo-tónál fekszik, mindössze 2 órára Milánótól. Az Iseo-tónak van egy nagy szigete és ő a Monte Isola. Ezen a nagy szigeten több település van. Peschiera Maraglia összeköttetésben áll Sulzánóval. Mi is innen mentünk át hajóval. A képen szemben a hegy már a szigeten van, a városka Peschiera Maraglia.

Monte Isola

Iseo-tó egyik magánszigete a Loreto.

Montisola - Loreto

Ez pedig Sulzano és itt szálltunk hajóra és ide is érkeztünk vissza.

Montisola

Ez pedig a másik magán sziget Isola San Paolo.”

Monte Isola

Nagyon köszönöm a fotókat Kovács Erzsébetnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük