Monte-Carlo japánkertje a Casinó alatt

Monte-Carlo japánkertje nem tartozik épp Monaco legismertebb látnivalói közé. A világhíres a Monte Carlo Casinót sokan felkeresik, hogy próbára tegyék szerencséjüket, de azt kevesen tudják, hogy a közelében egy csodálatos japánkert rejtőzik. Nézzük, milyen csodálatos Monte-Carlo japánkertje!

Monte-Carlo

Monte-Carlo a Côte d’Azur területen fekvő Monaco hercegség legismertebb lakó- és üdülőövezete a Földközi-tenger partján. Az 1866-ban alapított város a szerencsejáték legismertebb európai központja. Állandó lakossága csupán 3000 fő körüli. Nevének olasz, jelentése Károly-hegy, nevét az alapításakor uralkodó III. Károly monacói hercegről, illetve az Alpok délnyugati vonulataihoz tartozó hegyről kapta, amelynek az oldalára épült. Autóversenypályája a Formula–1-es monacói nagydíj színhelye. Kedvező adózási szabályai miatt is sokan választják lakhelyül, annak elleénre, hogy a világ egyik legdrágább városa.

Arnhoffer Klára hívta fel a figyelmünket a hres, hirhedt Casino aljában fekvő csodálatos parkra.

Monte-Carlo japánkertje

„Monte-Carlo, Japán kert: Nemcsak Monaconak van botanikus kertje, de Monte-Carloban is van egy csodaszép park. A kaszinó alatt, közvetlenül a tengerparton található 7000 négyzetméteren. Háborítatlan, békés sziget a házakkal, utakkal övezett Japán kert. Itt minden megtalálható, ami egy japán kert sajátja. Belépés ingyenes mindennap 9-től sötétedésig. A megfáradt turista itt tarthat egy kis pihenőt. (Szolgálati közlemény: nyilvános WC az alatta található parkolóházban van.)”

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Monte-Carlo

Nagyon köszönöm Arnhoffer Klárának a fotókat!

További látnivalók Monacoban

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük