Miskolci Tündérkert – tüneményes pihenőpark a Diósgyőri vár tövében

A miskolci Tündérkert egy bájos, szemet gyönyörködtető szabadidő park a Diósgyőri vár lábánál. Pár évvel ezelőtt még elhanyagolt, gazos terület fogadta itt a vár látogatóit. Aztán egy miskolci vállalkozó a barátaival tündérkertet varázsolt a szemétlerakóból. A helyiek és a turisták által kedvelt, egész évben ingyenesen látogatható park hivatalosan a Wow park nevet viseli, de mindenki csak tündérkertnek hívja. Nézd meg fotókon, hogy nem véletlen a névadás! 

Miskolci Tündérkert - tüneményes pihenőpark a Diósgyőri vár tövében

Miskolci Tündérkert a Diósgyőri vár lábánál

Sziasztok, kertbarátoknak szívből ajánlom a miskolci Tündérkertet. Nekünk nagyon tetszett. Rózsalugasok, levendulás, lonc, óriási fűzfa köré épített kis terasz. Egy fő gyermek a képen a miénk. Mindig az események középpontjában. 😊 – ajánlotta a figyelmünkbe a tüneményes helyet Czeglédi Csilla.

A Wow park nem véletlenül lett a családok, a fiatalok, és a nyugdíjasok kedvenc helye. A természet szerelmeseit elbűvöli növények várják rózsakapukkal, farönksétánnyal és lombterasszal. Árnyas fák és padok várják azokat, akik elfelejtenék a gondjaikat és város zaját madárkoncertre cserélnék.

Mindenki úgy érzi, mintha egy mesevilágba csöppent volna. A parkban egy hangulatos teraszos kávézó, kézműves fagyizó és étterem is üzemel. Nyári estéken a kertmoziban ingyenes vetítésekkel várják a filmkedvelőket.

A gyerekek kedvence a velencei körhinta, ami különösen látványos az esti fényárban.

A Sárga úton Demeter József kecses faszobrai az Óz, a csodák csodája mesefilm szereplőit varázsolják a kertbe. Az ügyesek felfedezhetik Dorothyt, a Madárijesztőt, a Bádogembert, az Oroszlán és Totót is.

A pihenőkert a királynék vára mögötti parkolóból egyszerűen megközelíthető, egész évben ingyenesen látogatható. Kutyákat pórázon be lehet vinni, a kerékpárral érkezőket pedig egy hatalmas kerékpártároló  várja.

Nagyon köszönöm az ajánlás és a fotókat Czeglédi Csillának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük