Miracle Garden – Dubai csodakertje

Miracle Garden (Csodák kertje) az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb virágos kertje Dubaiban. Botanikus kertnek nem nevezhetjük, mert nem őshonos növényekkel benépesített kertről van szó. A csupán pár hónapig nyitva tartó kertben egynyári növényekből készítenek látványos dekorációkat.

Miracle Garden

Miracle Garden – Dubai csodakertje

Amikor 2006-ban Dubaiban jártam, még nem létezett a csodakert, de az interneten azóta látott fotók alapján nem is igen gondoltam volna, hogy engem érdekelne az itteni „giccsparádé”.

A Miracle Garden 72 000 nm-es területe minden év november közepétől május közepéig illatokkal és színekkel telik meg. 2013-ban Valentin-napon nyitották meg először.

Nem kevesebb mint 150 millió virággal alakítják ki a színes formákat. A kert első Guinness-világrekordját 2013-ban a legnagyobb függőleges kertért kapta, majd 2016-ban az Airbus A380-as megformálásáért a világ legnagyobb virágszobra elismeréssel jutalmazták.

Miracle Garden

A Dubai Miracle Garden minden évben teljesen új koncepcióval, kert kialakítással jelentkezik, hogy elbűvölje a több mint 1,5 millió látogatót.

Visszatérve az én dubai utazásomra, akkor még épp építés alatt volt az első metró vonaluk. Mára  pedig már több vonalon is utazhatunk a városban. A csodakertbe a piros vonalon juthatunk el.

Az ok pedig, amiért most ez a bejegyzés is, az az, hogy Szőllősiné Irénke, akit a bloggjaim kapcsán a Facebookról ismerek járt a kertben és igen elismerően nyilatkozott róla. Irénke igen nagy növénybarát, főleg egzotikus növényekből álló 1200 darabos gyűjteményét nagy szeretettel gondozza. Az Azori-szigetek botanikus kertjében és londoni Kew Gardens-ben készített fotóit már itt a blogon is bemutattam.

Szóval, Irénkének elhiszem, hogy érdemes ellátogatni Dubai különleges virágoskertjébe.

„Én ott voltam, láttam személyesen. Minden évben újonnan telepítik a virágokat. Több órát vesz igénybe, amíg végig járja az ember a kertet, és bizony nagyon sok szép és különleges virág van, amit nagy örömmel néztem meg. Valóban van közte giccses is, ami nekem sem tetszett, de összességében csodaszép, ajánlom megnézni mindenkinek, aki Dubajban jár.

Én is imádom a botanikus kerteket, soha nem hagyom ki. Ezt a látványt is meg kellett nézni, teljesen más, újfajta virágoskert, jó érzés a finom illatú virágok között sétálni, nézelődni, különleges, nem megszokott számunkra.

Ez a kép a Boldogság Minisztérium – ott ilyen is van – előtt készült, csodaszép sivatagi rózsa.

Nagyon köszönöm Szöllősiné Irénkének a kiegészítést és a fotókat!

Így azért egész más szemmel nézem, de azért továbbra jobban szeretem azokat a botanikus kerteket, ahol többszáz éves fák árnyékában, természetes környezetben nőnek a növények.

Miracle Garden videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük