Mikor, hova olcsóbb az utazás?

A fapados járatoknak, a magászállásoknak és a tömegturizmusnak köszönhetően évről évre többeknek adódik lehetősége egy-egy külföldi utazásra. Odafigyeléssel és megfelelő tervezéssel egy külföldi, akár egy egzotikus nyaralás is kihozható annyiból, mint amennyibe egy kényeztető belföldi wellness kerül. Összeszedtem, hogy mikor, hova olcsóbb az utazás, melyik hónapban merre érdemes elindulni a föld körül.

Ezekben a hónapban olcsóbb az utazás

Hó elején már megmutattam, hogy mikor lesznek az idén hosszú hétvégék, mikorra érdemes tervezni az utazást ahhoz, hogy minél kevesebb szabadságot kelljen kivenni és még több alkalmunk legyen utazásra.

Szintén sokat spórolhatunk, ha úgy időzítjük az utazást, hogy kihasználhassuk az ingyenes múzeumi napokat. Városnézéseknél, kulturális utazásoknál érdemes lehet beszerezni a nagy kedvezményeket nyújtó és szinte már mindenhol elérhető városkártyát.

Január

Az év első hónap sokkal olcsóbb utazni, mint a többi hónapban. A nyűzsgő karácsonyi időszak után ugyanis sokan egy nyugisabb időszakra vágynak és kevesebben engedhetik meg maguknak az újabb, munkából távoltöltött heteket.

Az első 10 napot követően az egzotikus helyeken is jelentősen vissazesnek az árak. A téli örömökre vágyóknak is ideális időpont január második fele. Akiket nem zavar a zord hideg, ekkor sokkal olcsóbban vehet ki apartmanokat, szállodai szobákat a hegyekben, a sípályák mellett is Ausztriába és Svájcban.

Február

Túl a karácsonyi és az újévi tömegen, valamint a januári zimankón, Európa nagy városai – Párizs, Róma, London vagy Dublin – is a szokásosnál olcsóbban megúszhatók. A parkok kopárak ugyan, de a látnivalók többsége ugyanazt az élményt nyújtja ilyenkor is. Azért a Valentin-nap környéki napokat érdemes elkerülni, amikor szintén vastagabban fog a szállásadók ceruzája.

Páriszban példáil minden hónap első vasárnapján olyan múzeumokat is ingyenesen lehet megnézni, mint a Louvre, a Musée d’Orsay és a Musée Rodin.

A párizsi Orsay Múzeum (Musée D’Orsay) egyedülálló impresszionista gyűjteménye egy átalakított, korábban lebontásra ítélt, 19 századi vasúti pályaudvar (Gare d’Orléans) épületében található. A világ egyik legismertebb múzeumában 1848–1914 között készült alkotások, köztük a legnevesebb impresszionista művészek festményei találhatók.

Március

A tél elől menekülők és a nyári vakációzok hullámai között a Kanári-szigetek összes nyaralóhelye igazi paradicsom. Az időjárás kellemes, a látvány csodálatos, s mindezet hatalmas turistaáradat nélkül lehet élvezni, a főszezon áraitól sokkal kedvezőbb áron.

Április

Észak-Európa országaiba, Skandináviába ilyenkor érdemes menni. A nappalok már hosszabbak, vége a farkasordító hidegnek. Az ébredező természet látványa csodás, a szálloda árak viszont sokkal kedvezőbbek, mint a nyári főszezonban.

Május

Görögország időjárása májusban tökéletes, a víz viszont még kicsit hideg. Az alacsonyabb árak és a kisebb tömeg azoban kárpótol a hűvösebb tengerért.

Június

A Portugáliához tartozó Azori-szigetekre fapados járatokkal is eljutahatunk, és egész évben elfogadható árakkal találkozunk a szálláshelyeken. Júniusban már remek az időjárás, valamint a teljes pompájukban virágzó hortenziákat is megcsodálhatjuk.

Az Azori-szigetek a természetkedvelők paradicsoma. A sziklás óceánpartok, a látványos vulkánok, az üde zöld növényzet önmagában is felejthetetlenné teszik az itt tartózkodást, amit csak tetéz az azoriak vendégszeretete. Az Azori-szigetek fő látnivalói között a természeti értékek foglalják el a első helyet. A csupa kék és csupa zöld sziget több száz éves fái és egyéb növényritkaságai tekintélyt paracsolóan emlékeztetnek arra, hogy természeti szépsége okán méltán érdemelte ki az Európa Hawaii-a nevet. A turisták körében igen kedvelt program a bálnales és delfinekkel úszás is.

Július

Brüsszelben a nyári meleg elviselhető, és a belga fővárosra jellemző záporok, zivatarok is inkább csak felfrissülést jelentenek. Érdemes hétvégén utazni, ilyenkor kevesebb a hivatalnok és olcsóbbak a szállások.

Családi tengerparti nyaralásra kiváló hely Bulgária. Napjainkra az európai uniós tagság, a csodás tájak és a mediterrán éghajlat Európa egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai célországává tették Bulgáriát. Érdekes városaival, 378 km-es, gyönyörű tengerpartjával és lenyűgöző hegyvidéki tájaival Bulgária egész évben vonzó úticél. Az árak még nem szálltak el, így kevesebb pénzből is megúszható a családos tengerparti nyaralás.

Augusztus

A legnépszerűbb metropoliszokhoz hasonlóan Nwe York mindig drága, de a nyár utolsó hónapjában a kánikuláért kárpótolja a tursitát, hogy kevesebben vannak az utcákon, mivel a városlakók jellemzően ilyenkor nyaralnak. A hónap utolsó hete a legolcsóbb. Berlin hasonló a helyzet, a hotelek remek akciókkal várják a vendésgeket.

Szeptember

A mediterrán országokban a január-február mellett a szeptember a legjobb időszak, ilyenkor lehet a legjobb árakat elcsípni, olcsóbb az utazás. Szeptemberben az időjárás szinte olyan, mint nyáron, de a főszezonnak már vége, a vakációt követően a gyerekes családok az iskolára koncentrálnak. A szállodák ilyenkor nagyon komoly kedvezményekkel csalogatják a többi vendéget. Egész Olaszországban, így Rómában is ez a legkedvezőbb árú időszak, és már a meleg is elviselhetőbb.

Október

Az őszi szünet előtt, a nyári vakációk és a kánikula után Egyiptom ideális úti cél. Az utazási irodák rendkívül kedvezményes utakat kínálnak a Piramisok országába, ahol a víz hőmérséklete még ilyenkor is 22-24 oC körüli.

A piramisok titkai emberemlézet óta foglalkoztatják az emberiséget. Vajon kik és milyen technikákkal építhették ezeket a monumentális, tiszteletet követelő és csodálatra méltó építményeket? Erre és hasonló kérdésekre keresi a választ az a film, amit most ajánlok megnézésre. Ez az egyik legjobb piramisokkal és azok titkaival foglalkozó film, amit valaha láttam.

November

Még novemberben is találhatunk viszonylag közeli tengerpartot, ahol kellemesen melegre lehet számítani, és ahova főszezonban igencsak drága lenne elutazni.Törökország és Szicília szállodái remek akciókkal csábítgatják a vendégeket. Fapados járatokkal pedig az utazást is olcsón megúszhatjuk.

December

Szakérték szerint december első két hetében érdemes a német nagyvárosokat – különösen Frankfurtot felkeresni. Az olcsóbb utazás által megspórolt pénzt aztán elkölthetjük a vásárokban. A kedvező árak mellett a remek karácsonyi hangulattal, csodás vásárokkal, nagyszerű vásárlási lehetőségekkel számolhatunk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük