Mely szakmák fontosak a turizmusban

Milyen állások vannak a turisztikai ágazatban? A foglalkoztatási lehetőségek sokfélesége. Hogyan találhatok munkát az interneten?

Napjainkban az emberi tevékenység egyik leggyorsabban növekvő területe a turizmus. Sokan szeretnek utazni és új országokat és úti célokat felfedezni. Következésképpen számos olyan álláslehetőség van, amely így vagy úgy kapcsolódik ehhez a területhez. Például a biztonsági menedzser, az idegenvezető és sok más szakma is a keresett szakmák közé tartozik. Ebben a cikkben megpróbáljuk kideríteni, hogyan lehet munkát találni az idegenforgalmi ágazatban.

Mit tehetsz az utazási ágazatban

Elég meglátogatni bármelyik aggregátor, például a Jooble weboldalát, hogy lássuk, milyen gyorsan fejlődik ez a terület. Próbáljuk meg kideríteni, mely állások tartoznak ma a legkeresettebbek közé:

  • idegenvezető;
  • tolmács;
  • turnusválasztási és szervezési menedzser.

Ez csak néhány a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Valójában ez a terület sokkal szélesebb, mint amilyennek elsőre tűnik. A sikeres foglalkoztatáshoz különösen a következőkre van szükség:

  • jó kommunikációs készséggel rendelkezik;
  • a történelem és a kultúratudományok megértése;
  • szervezési készségekkel rendelkezik;
  • a biztonsági előírások megértése.

Ez egy sor alapkészség. Természetesen ez attól függően változhat, hogy az adott személy milyen területen tevékenykedik. Hasonlóképpen, a kötelezettségek és feladatok listája a pozíciótól és a konkrét tevékenységi területtől függ.

Az álláskereséshez nem szükséges a turizmus területén profilképzéssel rendelkezni. Természetesen a jelenléte kézzelfogható előnyt jelent, de a legtöbb esetben azok a jelentkezők is találnak munkát, akik más végzettséggel rendelkeznek. Az idegen nyelvek folyékony ismerete nagy előnyt jelent, mivel lehetővé teszi a más országokból érkező turistákkal való együttműködést.

Az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazásának képessége nagy jelentőséggel bír az idegenforgalmi ágazatban. Ez alatt azt kell érteni, hogy az illetőnek nemcsak azt kell értenie, hogyan kell megszervezni egy túrát, hanem azt meg is kell tudnia valósítani: érdekes programot kell összeállítani, be kell vonni az embereket, pozitív visszajelzéseket kell kapnia. Fontos a gyakorlati szempontokra is gondolni, mint például a szállítás, az élelmiszer-ellátás, a biztonság. 

Hogyan lehet online állásra jelentkezni

A múltban a toborzás kicsit másképp zajlott. Különösen a vállalatok irodáit kellett személyesen felkeresnie, és sokszor kellett beszélnie az alkalmazottakkal. A modern világban azonban a dolgok sokkal egyszerűbbek – a foglalkoztatás online történik.

Az álláskeresők kényelmét szolgálják az úgynevezett aggregátoroknak nevezett speciális oldalak. Különlegességük, hogy itt gyűjtik össze a különböző cégek állásajánlatait. Mielőtt egy állásajánlatot közzétesznek a honlapon, ellenőrizni kell, hogy a munkáltató szándékai tisztességesek-e. 

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük