Megnyílt a világ legnagyobb tulipánparkja

Végre újra megnyílt a világ legnagyobb tulipánparkja, Keukenhof Hollandiában! Két év kényszerszünet után május 15-ig újra megnyít a csodálatos tulipánpark és felfedezhetjük a 7 millió virághagyma színpompáját és illatát. Ráadásul ehhez társul a jó hír, hogy Hollandiában eltörölték a maszkviselést és egyszerűbbé váltak a beutazási szabályok.

Keukenhof tulipánpark Hollandiában

Csodálatos tulipánpark Hollandiában: Keukenhof

Ugyan a híres tulipánpark, Keukenhof a COVID járvány miatt sem 2020-ban, sem 2021-ben nem nyithatott meg a látogatók előtt, a kertészek eközben is szorgoskodtak. Már novemberben a földbe került az a 7 millió virághagyma, amelyek a kert két hónapos nyitvatartása alatt elvarázsolják a virágimádó látogatókat.

Nagy rajongója vagyok Keukenhof parknak. Háromszor jártam ott és bármikor újra útra kelnék, hogy újra átéljen a végeláthatatlan színes virágágyások csodáját. Legutóbb 2018-ban jártam a gyönyörű tavaszi kertben.

Az idén nekem kimarad, de mindig képben vagyok, mert rendszeresen megküldik nekem a sajtóanyagaikat. Ennek köszönhetően tudtam már januárban bemutatni, milyen lesz Keukenhof 2022-ben. És ezért tudom közülni a nyitással kapcsolatos sajtóközleményt is.

Keukenhof

Mivel vár a tulipánpark 2022-ben?

„Nagyon örülünk, hogy ismét vendégül láthatjuk a látogatókat” – mondja Bart Siemerink igazgató. „Két évig nem nyithattunk ki, pedig gyönyörűnek tűnt a park. Az elmúlt évben több millió ember élvezte a virágzó parkunkról készült videókat. De a virágok élőben való megcsodálása olyasvalami, amivel egyetlen videó sem versenyezhet. Nem tudják átadni a parkban uralkodó illatot és hangulatot. Az első jácintok és tulipánok már virágoznak, így a látogatók az első naptól kezdve egy színes parkban gyönyörködhetnek.

A virágok fontosak az emberek számára: évszázadok óta részei életünknek. Klasszikus szimbólumként a virágokat látjuk a művészetben, az építészetben és a designban. A Keukenhofban ezeket a klasszikusokat hozzuk össze. Az inspirációt az idén 200 éves hágai Mauritshuis Múzeum híres festményei adják. Így találkozhat Jacoba van Beieren, aki hosszú évek óta a Keukenhof virágkiállítás háziasszonya, és a gyöngyfülbevalós lány, Vermeer remekműve.

A parkban található milliónyi tulipán, nárcisz és jácint mellett a pavilonok belsejében ismét nagyobbak és szebbek lettek a virágbemutatók. Több mint 600 virágtermesztő szállítja a legszebb virágait és növényeit Keukenhofba, így a látogatók számos új fajtát láthatnak.

A Keukenhof március 24-től május 15-ig tart nyitva.

De nézzük hol jártam! 
Keukenhof

Ha esetleg kedvet kaptál a holland tulipánpark meglátogatásához, van egy jó hírem. A bejegyzés írásának időpontjában még van pár szabad hely kedvenc utazási irodámnál, a PROKO Travelnél a május elejei utazásra.

A linkre kattintva találod az utazás programját, ahol jelentkezni is tudsz.

https://www.prokotravel.hu/ut/Tulipanok-orszaga-Hollandia

Tulipánvirágzáskor Hollandiában

Bocsánat, ha időközben elfogytak a helyek. Magam részéről ezen egyáltalán nem csodálkozom.

Videó a gyönyörű tulipánparkból

https://youtu.be/NdVwkXSz-1A

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük