Megkezdődött a tulipánszezon Hollandiában

2019. január 19-én ismét hatalmas érdeklődés övezte a Nemzeti Tulipán Napot, a tulipánszezon hivatalos megnyitóját Amszterdamban. A 200.000 tulipánnal feldíszített Dam térre több tízezren kilátogattak, a tulipánokat pedig szétosztották a látogatók között.

tulipánszezon Hollandiában

Nemzeti Tulipán Nap

A Nemzeti Tulipán Napon az idén már 8. alkalommal változott hatalmas tulipánkertté a Dam tér január harmadik szombatján, hogy ezzel is népszerűsítsék a legkedveltebb hagymás virágot. Az évente eladott 2 milliárd szál tulipán és virághagyma 90%-a Hollandiából származik és az Aelsmeeri virágtőzsdén keresztül jut el a világ minden pontjára.

A tavasz hírnöke a nemesítéseknek és üvegházi termesztésnek köszönhetően csodálatos színekben és formákban érhető el az év minden időszakában. Ma a tulipán holland virágnak tekintjük, pedig őshazája Perzsai és az Oszmán Birodalom. Hollandiába budapesti és bécsi közvetítéssel csak a 16. században került. 

A nap végén a virágokat a hagymákkal együtt szétosztották a becslések szerint 100 országból érkezett látogatók között.

tulipánszezon Hollandiában

Tulipánszezon Hollandiában

A Nemzeti Tulipán Nappal hivatalosan megnyitották a tulipánszezont, de a fő attrakcióra március 19-ig várni kell. Ekkor nyitja meg kapuját Keukenhof, a 32 hektáros fantasztikus virágpark. A csupán két hónapig látogatható kertben a több mint hét millió tulipán mellett nárciszok, jácintok és krókuszok milliói kápráztatják el a virágimádókat.

A Tulipán Nap ünneplése Hollandián kívül is egyre népszerűbb. Az amszterdamival egy időben a belga városban, Antwerpenben idén már második alkalommal 100.000 tulipánt állítottak ki és osztottak szét a központi pályaudvar közelében található Koningin Astrid téren.

A német fővárosban, Berlinben 2019. január 18-27 között rendezett Zöld Héten is középpontba kerülnek a tulipánok.

Az Egyesült Államokban 2019. március 2-án szombaton ünneplik a tulipánokat San Francisco-ban az Union Square-en.

Köszönet a fotókért: TPN/VidiPhoto.

További olvasnivalók a tulipánokról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük