Marokkói Kézműves és Kulturális Hét a Vajdahunyadvárban

2018. szeptember 7. és 16. között első alkalommal rendezik meg a városligeti Vajdahunyad várban a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet. Érdemes kilátogatni, hogy megismerkedjünk az afrikai ország hagyományaival.

Utazás kiállítás 2018

A tavaszi utazás kiállításnak Marokkó volt a vendége, most pedig egy teljes hétre hazánkba költözik. A Marokkó kézművességét és kultúráját bemutató eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a  Marokkói Turisztikai  és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d’Artisan-nal, valamint magyar részről a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.

A rendezvény célja, hogy a kiállított művészi kézműves – elsősorban a réz- bőr, és fazekas – tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül bemutassa a marokkói kultúra sokszínűségét és a marokkói mesterek kreativitását.

Kilenc nap alatt több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet a Vajdahunyad vára. A látogatók csodálatos kerámiából, fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak, ruhák, szőnyegek, argánolaj és henna között válogathatnak. A kézművesek bemutatókat tartanak, így végig is nézhetjük, hogyan készülnek a mesterművek, többek közt a kalligrafikus aláírások.

Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljunk Marokkó gasztronómiájába.

Bővebb információ a rendezvény Facebook-oldalán található.

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!

Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

További olvasnivalók Marokkóról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük