Már látogatható a felújított tatai Esterházy-kastély – videó

Tata, a vizek városa eddig is rengeteg látnivalók kínált az idelátogatóknak, 2021-ben viszont tovább bővült a megtekinthető nevezetességek sora. A Nemzeti Kastélyprogram keretében felújított Tatai Esterházy-kastély színvonalas kiállítással várja a látogatókat.

felújított Tatai Eszterházy-kastély

Felújított tatai Esterházy-kastély

Az Öreg-tóra néző Esterházy-kastélyt Esterházy Miklós kezdte el építtetni Fellner Jakab terve alapján. Esterházy Miklós korai halála és anyagi gondok miatt végül csak egy szerényebb kastély készült el 1777-re. Aztán jobb és rosszabb évek következtek a kastély életében, amit egy előző bejegyzésben már elmeséltem, így nem ismételném önmagam. 

Tatai Esterházy-kastély története – felújítás előtti fotókkal

A Tatai vár szomszédságában álló kastély évek óta üresen állt, csak néha nyitották meg a látogatók előtt. Egy ilyen alkalommal volt szerencsém nekem is bejutni az épületbe és az ott készített fotókból videót is készítettem. A felújítás előtt álló Esterházy-kastélyról írt bejegyzésemben a videót is megmutattm és a kstély történetét is leírtam, így ezzel most nem fárasztanálak.

A tatai Esterházy-kastély felújítása a Nemzeti Kastélyprogram keretében zajlott, az ünnepélyes megnyitójára  2021. május 25-én került sor, ettől a naptól belépő díj ellenében bárki megtekintheti nagymúltú kastélyt.

A késő barokk Esterházy-kastély régi szépségét visszanyerve megújult kiállítási tartalommal várja a látogatókat. A Béke-szigete elnevezésű, élményalapú tárlat a grófi család hétköznapjait és nemzetközi jelentőségét mutatja be. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak múltjáról. – szól kiadott közlemény.

Tatai Esterházy-kastély felújítása – videó

A kastély ünnepélyes megnyitójával egyidőben a videót is közzétettek a felújításról és kastély megújult állapotáról.

„A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretein belül, a NÖF Nemzeti és Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában felújított tatai Esterházy-kastély a 2021. május 25-i ünnepélyes megnyitót követően 2021. május 26-tól látogatható. Dr. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa (Miniszterelnökség) és Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nkft. ügyvezető igazgatójának beszámolója a tatai Esterházy-kastély fejlesztéséről.” – írták a videó mellé.

Tudj meg többet a felújított tatai Esterházy-kastélyról!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük