Már látogatható a felújított tatai Esterházy-kastély – videó

Tata, a vizek városa eddig is rengeteg látnivalók kínált az idelátogatóknak, most viszont tovább bővült a megtekinthető nevezetességek sora. A 2021. május 25-i ünnepélyes megnyitót követően 2021. május 26-tól látogatható a felújított Tatai Esterházy-kastély.

felújított Tatai Eszterházy-kastély

Felújított tatai Esterházy-kastély

Az Öreg-tóra néző Esterházy-kastélyt Esterházy Miklós kezdte el építtetni Fellner Jakab terve alapján. Esterházy Miklós korai halála és anyagi gondok miatt végül csak egy szerényebb kastély készült el 1777-re.

A Tatai vár szomszédságában álló kastély évek óta üresen állt, csak néha nyitották meg a látogatók előtt. Egy ilyen alkalommal volt szerencsém nekem is bejutni az épületbe és az ott készített fotókból videót is készítettem. A felújítás előtt álló Esterházy-kastélyról írt bejegyzésemben a videót is megmutattm és a kstély történetét is leírtam, így ezzel most nem fárasztanálak.

A felújítás a Nemzeti Kastélyprogram keretében zajlott, a műszaki átadás hónapokkal ezelőtt megtörtént. Ünnepélyes megnyitójára azonban csak 2021. május 25-én került sor, innnentől pedig bárki megtekintheti.

A késő barokk Esterházy-kastély régi szépségét visszanyerve megújult kiállítási tartalommal várja a látogatókat. A Béke-szigete elnevezésű, élményalapú tárlat a grófi család hétköznapjait és nemzetközi jelentőségét mutatja be. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak múltjáról. – szól kiadott közlemény.

Tatai Esterházy-kastély felújítása – videó

A kastély ünnepélyes megnyitójával egyidőben a videót is közzétettek a felújításról és kastély megújult állapotáról.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretein belül, a NÖF Nemzeti és Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában felújított tatai Esterházy-kastély a 2021. május 25-i ünnepélyes megnyitót követően 2021. május 26-tól látogatható. Dr. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa (Miniszterelnökség) és Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nkft. ügyvezető igazgatójának beszámolója a tatai Esterházy-kastély fejlesztéséről. – írták a videó mellé.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 − 2 =