Már foglalhatók a BOTANIQ Turai Kastély szobái

Amikor 2016-ban elindult a Turai Schossberger kastély felújítása, sejteni lehetett, hogy nem múzeumként fog újranyitni. Egy idő után pedig már az is biztos volt, hogy kastélyszálló lesz belőle, ahol nem a magyar átlagfizetésből élők fognak romantikázni. Úgy tűnik, 2020 nyarára befejeződött a felújítás, mert a Booking.com szállásfoglalón már foglalhatók a BOTANIQ Turai Kastély (BOTANIQ Castle of Tura) minden luxussal felszerelt lakosztályai és szobái. 

Schossberger kastély Tura

BOTANIQ Turai Kastély

A turai kastély felújítását a BDPST Zrt. végezte, akik jelenleg is több felújítást végeznek, többek közt a budapesti Adria-palotájét. A hírek szerint a felújítás 4,5 miiliárd forintba került. A cég tulajdonosa Tiborcz István. Van-e ki e nevet nem ismeri? De ezzel a résszel én nem kívánok foglalkozni.

A kastély tervezését sokáig Ybl Miklósnak tulajdonították, de kiderült, hogy valójában a Bukovics Gyula munkája. Sokkal kevésbé ismert Bukovics Gyula dolgozott Ybl Miklós mellett is, sőt egy évig a titkára volt. További ismert épületei: Földművelésügyi Minisztérium, a Kodály körönd egyik palotája, Reáltanoda utcában álló ház, ahol Kincsem lakott.  

Az épület valóban emlékeztet néhány Ybl Miklós tervezte épületre, például az Operaházra vagy a szabadkígyósi Wenckheim kastélyra. Érdekes módon ezek az épületek is épp felújítás alatt állnak. Míg mások a Loire menti kastélyokkal való hasonlóságot vélnek felfedezni az épületben.

A felújított kastélyra és környezetére rá sem lehet ismerni. Az 5 csillagos turai kastélyszálloda a A BOTANIQ Turai Kastély (BOTANIQ Castle of Tura) nevet viseli. A lakosztályok és szobák 2020. június. 23. óta foglalhatók a Booking.comon. Egy havi magyar minimálbér még a legolcsóbb szoba egy éjszakás lefoglalására sem elegendő. 

De nézzük képekben a változást!

A folyosó régen

Schossberger kastély Tura ma: BOTANIQ Turai Kastély

Turai kastély videón 2014-ből

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük