Magyar város Európa Top10 úti célja között

A European Best Destination ismét megrendezte a szokásos közönségszavazását, hogy kiderüljön melyek Európa legjobb úti céljai 2023-ban. Európa legjobb úti céljaira a „European Best Destination 2023” szavazás során 178 országból több mint 700 000 szavazat érkezett. Az Európa Top10 lista 7. helyén az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet is büszkén viselő Veszprém végzett.

virágos Veszprém

Európa Top10 úti célja 2023-ban

A European Best Destination portál szervezésében 2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 turisztikai desztinációja. Az European Best Destination közönségszavazásán az utazók véleménye alapján alakul ki a rangsor és derül ki, melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre. A megmérettetésen 2019-ben Budapest, 2020-ban pedig Hévíz képviselte hazánkat.

Veszprém olyan népszerű desztinációkkal szállt ringbe, mint London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága. A versenyben elért 7. hely egyben azt is jelenti, hogy némelyiket maga mögé is utasította.

Veszprém emellett kiérdemelte a „Best Family City Breaks in Europe #1”  kitüntető címet is, azaz Európa legjobb családbarát városi desztinációjává választották.

Európa 10 legjobb úti célja 2023-ban:

 1. Varsó, Lengyelország
 2. Athén, Görögország
 3. Maribor, Szlovénia
 4. Bécs, Ausztria
 5. Cittadella, Olaszország
 6. Essen, Németország
 7. Veszprém, Magyarország
 8. London, Nagy-Britannia
 9. Grenoble, Franciaország
 10. Mannheim, Németország

Európa legjobb úti céljai 11 – 20. helyezettek

 • Porto-Santo, Madeira
 • Toledo, Spanyolország
 • Faial, Azori-szigetek
 • Rodosz, Görögország
 • Koppenhága, Dánia
 • Tossa de Mar, Spanyolország
 • Ascona-Locarno, Svájc
 • Milos, Görögország
 • Prága, Csehország
 • Soller, Mallorca, Spanyolország

Olvasniválók Veszprémről

Az ország bármely pontjáról kedvezményes, 2023 forintos vasúti jeggyel (EKF-jegy) utazhatunk egész évben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseményeire. A MÁV Zrt. által kínált kedvezményes EKF-jegy az ország bármely pontjáról, oda-vissza irányban érvényes, elsőként 2022. január 21-i megnyitóra lesz váltható.

Veszprém, a királynék városa csodálatos környezetben, a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el. Az ezeréves megyeszékhely ódon, macskaköves utcácskái minden évszakban romantikus sétára csábítanak. A műemlék épületek mellett érdemes néhány pillantást vetni a csodálats virágokra is. A virágos Veszprém méltó módon készül a 2023-as Európa kulturális fővárosa rendezvénysorozatra.

Veszprém, a királynék városa ódon, évszázados macskaköveivel, legendáival méltán kedvelt úti cél. Az ezeréves város megkapó hangulata csöndes, meghitt sétákra csábítja a kicsiket és nagyokat. Fotókon és videón is mutatom, melyek a főbb veszprémi látnivalók.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük