Madrid utcatáblái beszédesek és bájosak

Madrid utcatáblái mívesek, bűbájosak, öröm rájuk nézni. Olvasónkat annyira elbűvölték a spanyol főváros festett kerámia táblái, hogy egész képsorozatot készített belőlük.

Madrid beszédes utcatáblái

Madrid utcatáblái

Spanyolország fővárosa, Madrid a maga 3,26 millió, elővárosokkal együtt kb. 6,5 millió főnyi lakosságával Berlin után a második legnépesebb város az Európai Unió területén.

Madrid tele van látnivalóval. Ha vonattal érkezünk, már a pályaudvaron elvarázsolódunk. Az 1851. február 9-én megnyílt Atocha pályaudvaron egy „pálmaerdő” üdvözli az érkezőket.

Itt található az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, a Prado (Museo del Prado), a Madridi Nemzeti Múzeum. A világ egyik legnagyobb művészeti kincsestára a  El Greco, Velázquez, Murillo, Goya, Botticelli, Tiziano, Rembrandt és más alkotók felbecsülhetetlen értékű műveit őrzi.

Prado Múzeum (Museo del Prado) Madridban

A múzeum és környéke 2021-ben Paseo del Prado és Buen Retiro, a Művészetek és Tudományok tája néven felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

Királyi palota (Palacio Real vagy Palacio de Oriente) az ország legnagyobb barokk palotája, Madrid fő turistalátványossága.

Terei közül a Puerta del Sol a leghíresebb, ahol a város jelképe, a medve szobra is látható. De ott van még a Plaza Mayor, az egykori főtér és a Plaza de la Villa, a városháza tere.

A templomok közül a legnevezetesebb az Almudena katedrális, ami ma Madrid egyik ikonikus épülete. Tervezését már a 16. században megkezdték, a kivitelezés azonban csak 300 év múlva kezdődött el, és végül csak 1993-ban szentelték fel.

Almudena katedrális

A férfiak többségének Madridról a Real Madrid labdarúgócsapat és stadionja a Santiago Bernabéu jut eszébe.

Folytatni lehetne még a sort, mert Madridban tényleg nem lehet unatkozni. Olvasónkat például a bájos utcatáblák is levették a lábáról.

„Madrid, beszédes utca-, tér táblái. Nagyon tetszettek, néhányat este fotóztam, ezért azok halványabbak. Remélem Nektek is tetszenek.” – írta Arnhoffer Klára a fotói mellé.

Madrid beszédes utcatáblái

Madrid beszédes utcatáblái

Madrid beszédes utcatáblái

Madrid beszédes utcatáblái

Nagyon köszönjük a fotókat Arnhoffer Klárának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük