Madeira-szigetek, az örök tavasz szigetei

Nem véletlenül írtam a címben, hogy Madeira-szigetek. Gyakran csak Madeiraként emlegetjük, de valójában egy szigetcsoportról van szó, ami két nagyobb és több kisebb szigetből áll. A Portugáliához tartozó, de Lisszabontól 978 km-re fekvő Madeira öt kontinens több száz növényfajának ad otthont. Leginkább a természeti szépségei miatt érdemes felkeresni.

Madeira-szigetek

Az óceáni éghajlatnak és a szigeten végig vonuló vulkáni eredetű hegyvonulatnak köszönhetően mediterrán és hegyvidéki növények egyaránt megélnek. Madeira összesen 16 vulkanikus eredetű szigetből áll, melyek közül csak kettő lakott. Madeira 90%-ának tengerszint feletti magassága 500 m, legmagasabb pontja a 1861 m. 150 km partszakasszal rendelkezik, melyek egy része homokos, másik részén zord sziklafalak meredeznek az óceán partján. Természeti értékét mutatja, hogy területének 2/3-a UNESCO által védett.

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

Madeirán járva kihagyhatatlan a több botanikus kert egyike, ahol pár óra alatt átfogó képet kaphatunk a 57 km hosszú és 23 km széles sziget csodálatos növényvilágáról.

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

Madeira lakóinak száma 270 ezer. Funchalban, a fővárosban a hozzá tartozó agglomerációval együtt 104 ezren élnek. Közvetlenül a tengerparton található repülőterét a világ tíz legveszélyesebb repülőtere közé sorolják.

Madeira-szigetek

Madeira-szigetek

A Portugáliához tartozó autonóm terület az Európai Unió tagja, így vízum nem szükséges az utazáshoz. Az időeltolódás miatt az órák egy órával kevesebbet mutatnak, mint nálunk.

Nagyon köszönjük a fotókat Arnhoffer Klárának!

További látnivalók Portugáliában

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük