Madeira botanikus kertje

Madeira botanikus kertje fekvésével és csodálatos növénygyűjteményével kihagyhatatlan látnivaló az Atlanti-óceánban található szigetre érkezők számára. A kellemes klímájú kertben sétálva pár óra alatt átfogó képet kaphatunk a 57 km hosszú és 23 km széles sziget növényvilágáról.

Madeira botanikus kertje

A Portugáliához tartozó, de Lisszabontól 978 km-re fekvő Madeira öt kontinens több száz növényfajának ad otthont. Az óceáni éghajlatnak és a szigeten végig vonuló vulkáni eredetű hegyvonulatnak köszönhetően mediterrán és hegyvidéki növényeket egyaránt találunk.

Madeira fő látnivalói közül nem maradhatnak ki a botanikus kertek sem.

Madeira botanikus kertje

Seregi Ildikó olvasónk egy levél kíséretében küldte el Madeira botanikus kertjében készített csodálatos fotóit. Fogadd szeretettel!

„Lenyűgözően szépnek találtam az Éze-ben keszült képeidet. Az ebből írt bejegyzést többször is megnézem a blogon, ha valami inspiráló dologra vágyom. Éze rajta van az én „egyszer az életben látni kell” listámon is, remélem egyszer összejön.

A képeket nézvén eszembe jutott, hogy Madeirán is van egy botanikus kert hasonlóan pazar kilátással. Pár éve jártam ott, és előkotortam pár fényképet róla, amit szeretnék veled is megosztani. Ha a kis szigeten jár az ember, érdemes ezt a kertet is útba ejteni, a csodás növények mellé gyönyörű kilátás is jár – mind az óceanra, mind a fővarosra, Funchalra és a környező hegyekre is.”

Madeira botanikus kertje

Nagyon köszönöm a fantasztikus fotókat Seregi Ildikónak és kívánom, hogy mielőbb teljesüljön a vágya és eljusson a Francia Riviérán található Éze botanikus kertjébe is!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük