Lombkorona sétány Makón – nemcsak kalandvágyóknak

Van-e jobb családi program, mint egy madárcsicsergéssel kísért kellemes séta az árnyas fák alatt a természetben? Igen, van! Egy kellemes séta a fák lombjai között. Egy séta, ami során szemmagasságból szemlélhetjük a faóriások élővilágát, lengőhidakon kipróbálhatjuk bátorságunkat és ügyességünket, majd lecsúszhatunk a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdáján. Mindezt egy helyen és szinte ingyen. Nézzük, milyen a 2013-ban átadott Lombkorona sétány Makón!

Lombkorona sétány Makón

Lombkorona sétány Makón

Lombkorona sétány Makón

A Maros-parton az ártéri környezet és élővilág bemutatására szolgáló sétány egy közös, magyar-román uniós pályázat részeként valósulhatott meg. A beruházás összesen 223,8 millióba került, Makó városa ebből 58,6 milliót vállalt. A sétány mellé játszótér és parkoló is épült, bejáratánál információs pavilon fogadja a látogatókat. A sétány ingyenesen végigjárható, a csőcsúszdán keresztüli landolásért sem kell mélyen a zsebbe nyúlni, egy lecsúszásért csupán pár száz forintot kérnek.

Lombkorona sétány Makó

Lombkorona sétány Makón

A 190 méter hosszú sétányt 18 eltérő magasságú vasoszlop tartja. Kellemes lépcsősoron érjük le lombok magasságában, 8-10 méteren lévő sétány magasságot. A tartóoszlopok mindegyikén pihenőt alakítottak ki, ahol megállhatunk megcsodálni a természetet és a Maros környezetét és élővilágát bemutató információs táblákról tájékozódhatunk. Az egyik oszlopfő teteje a vöröshagymát, a város világhírnevét megalapozó zöldséget formázza.

Lombkorona sétány Makón

A sétányon több ügyességi játék, lengőhíd próbálható ki.

Lombkorona sétány Makón

Lombkorona sétány Makón

A háromszintes, húsz méternél is magasabb kilátótoronyt is érdemes megmászni a pazar panorámáért. Na és a bátraknak azért, mert innen indul a 40 méteres csőcsúszda, ami a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája.

Lombkorona sétány Makón

Lombkorona sétány Makón

A rendszeres, gyakorlott természetjáróknak is tud újat mutat a fák koronáinak magasságában kialakított sétaút. Különleges élményt jelent más perspektívából szemlélni az élővilágot. Fentről figyelve különösen elbűvölő az erdő látványa, hangjai és illatai. Felfelé haladva szinte lépésről lépésre más arcát mutatja a természet. Lenyűgöző a fák koronáinak világát testközelből tanulmányozni. Hasonló látványosság hazánkhoz legközelebb a jó 800 km-re fekvő Salzburgban, Ausztriában található. 

Lombkorona sétány Makón

A sétány biztonságos, a könnyű séta sem gyermekek, sem idősebbek részére sem megerőltető. A függőhidak kikerülhetők, a csúszda helyett lépcsőkön is le lehet jutni. Tartalmas, izgalmas kikapcsolódás lehetőség minden korosztálynak. 

Egyetlen negatívum, hogy nem akadálymentesített, így a kerekesszékkel, babakocsival nem közelíthető meg.

Ezt se hagyd ki Makó városában!

Makó nevezetességei videón – lombkorona sétány is

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 3 =