Levendula Fesztivál 2021 – Tihany

A Levendula Fesztivál 2021. június 19-július 4. között számos, a levendulához kapcsolódó programmal várja az érdeklődőket Tihanyban. A hagyományokhoz híven az idén is lehetőség lesz levendula szedésre.

Levendula Fesztivál 2021. június 19-július 4. között számos, a levendulához kapcsolódó programmal várja az érdeklődőket Tihanyban.

Levendula Fesztivál 2021 – Tihany

Június közepétől, a levendulák virágzásának kezdetétől szerte az országban rendeznek levendula napokat, heteket. A legismertebb mind közül a Tihanyi Levendula Fesztivál és a Pannonhalmi Levendula Hetek. E két településünkön van a legnagyobb hagyománya a levendula termesztésnek.

Pannonhalma kolostor kertjében már a középkorban is termesztették, a lila virágzatú fűszer- és gyógynövényt.

Az első magyarországi levendula ültetvényt Bittera Gyula, a neves gyógynövény-szakértő hozta létre Tihanyban az 1920-as években. A keskenylevelű levendula (Lavandula angustifolia), töveket Franciaországból hozta, ezért is szokták ezt a fajtát francia levendulának hívni.

A Tihanyi-félsziget fél-mediterrán éghajlata, a levendula földek déli fekvése és a vulkáni alapkőzet ideális körülményeket biztosít a levendulának. Magas illóolaj tartalma miatt méltán népszerű.

A levendulával való ismerkedést érdemes a Levendula Ház Látogatóközpontban kezdeni. A Tihanyi-félsziget és a levendula történetét bemutató kiállítás egész évben látogatható.

A Levendula Fesztivál több kulturális program mellett kirakodó vásárral, kézműves foglalkozásokkal, népi játszóházakkal csalogatja az érdeklődőket.

A végtelen levendulamezők megcsodálása mellett érdemes belekóstolni a levendula szedésbe is és Szedd magad keretében begyűjteni a család egész évre szükséges levendula mennyiségét.

A fesztiválról bővebb információt a hivatalos oldalon találsz.

További látnivalók Tihanyban és közelében

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük