Légy ott a kertben! – Élvezd a történelmi kertek varázsát!

Szeretnéd a tavasz utolsó napjait a természetben tölteni, miközben megismerkedsz Magyarország kertépítészeti örökségével? Akkor ne hagyd ki a „Légy ott a kertben!” programsorozatot, amely 2024. május 31. és június 2. között kerül megrendezésre a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) által kezelt helyszíneken!

Festeticskastély kertje

Légy ott a kertben! – 2024. május 31 – június 2

Történeti kertek, kastélyparkok, arborétumok, gyűjteményes kertek nyitják meg kapuikat az érdeklődő közönség előtt, hogy ingyenesen megtekinthessék, és szakmai vezetés mellett jobban megismerhessék közös kertépítészeti örökségünket. A rendezvény tulajdonképpen a KÖN (Kulturális Örökség Napjai) szabadtéri, „zöld” változatáról van szó. Az esemény beépül az európai «Rendez-vous aux jardins» nemzetközi rendezvénysorozatába.

A rendezvény során 33 történeti kert, kastélypark és arborétum nyitja meg kapuit a látogatók előtt ingyenesen. Fedezze fel a magyar kertművészet remekeit, sétáljon árnyas fasorok mentén, gyönyörködjön színes virágágyásokban, és merüljön el a történelem hangulatában.

Az idei évben az eseménysorozat az „Öt érzék a kertben” tematika köré épül, fókuszba helyezve a kertek érzékszerveinkre gyakorolt hatását. A programok között találhat vezetett sétákat, előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, piknikeket, és még sok mást.

A programok egy részén a résztvevők száma korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges.

További információt a szervező Facebook oldalán találsz.

Tippek a programokon való résztvételhez:

  • Nézd meg a programok listáját a Facebook oldalon, és válaszd ki a legszimpatikusabbakat!
  • Regisztrálj minél előbb, hogy biztosan elcsípd a kedvenc programjaidat!
  • Csomagolj piknikkosarat, és élvezd a szabadtéri programokat!
  • Ne felejtsd el fényképezőgépedet, hogy megörökítsd a gyönyörű kerteket!

Ne hagyjátok ki ezt a remek alkalmat, hogy felfedezzétek Magyarország legszebb kertjeit, és töltsetek kellemes órákat a családdal és barátokkal a természetben.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük