Legszebb bajor kastélyok – Kastélyország (Schlösserland Bayern)

A Bajorország címszót ne keress az országleírásaim között. Bár a magyar neve azt sejteti, hogy egy külön országról van szó, valójában Németország legdélibb és egyben legnagyobb tartománya. Gyakran a kastélyok országának nevezik, aminek németül is nagyon jól csengő neve van: “Schlösserland Bayern”. Nézzük, melyek a legszebb bajor kastélyok, hogy eldönthessük valóban kiérdemelt-e Kastélyország név!

Neuschawnstein

Legszebb bajor kastélyok

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a legismertebb bajor kastélyok a kastélyépítőhöz, II. Lajoshoz köthetők.

Nymphenburg kastély

A München külvárosában található Nymphenburg kastély a Wittelsbach-dinasztia nyári rezidenciája volt. Itt született a kastély építéseiről elhíresült és őrültnek tartott kastélykirály, II. Lajos.

Nymphenburg kastély

Neuschawnstein kastély

A világ legismertebb és legtöbbet fotózott kastélya idilli környezetben, egy szakadék felett álló magányos sziklán pompázik. A Walt Disneyt is megihlető csupa torony, csupa csipke fellegvárat is a Tündérkirálynak is becézett II. Lajos bajor király építette.

Neuschawnstein

Herrenchimsee kastély

Az Alpok nyúlványainak csodás vidékén, a Chiemsee tó 230 hektáros szigetén fekszik Versailles kastélyának mintájára épült Herrenchiemsee kastély. Ki más építtette volna, mint II. Lajos, a bajor tündérkirály.

Herrenchiemsee

Linderhofi kastély

A gyönyörű parkkal övezett Linderhofi kastély nemcsak a király kedvence volt, a mai látogatókat is rendre elbűvöli. Az az egyetlen kastély, amit II. Lajos befejezett.

Linderhofi kastély

Possenhofen kastélya

Erzsébet királyné nemcsak unokatestvére volt II. Lajosnak, de nagyon jó lelki barátok is voltak. Már ebből az apropóból sem maradhat ki Possenhofen falucska kastélya. A Starnbergi tó partján található nyári kastélyban nevelte gyermekeit Miksa és Mária Ludovika hercegnő. A nyolc gyermek közül Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach bajor hercegnő, azaz Sisi (1837-1898) harmadikként érkezett a családba.

Eredetileg Sisi nővérét szánták Ferenc Józsefnek, de a két fiatal egymásba szeretett és Sissi 16 éves korában hozzáment a trónörököshöz. Hitveseként osztrák császárné, majd 1867-ben, a kiegyezés után a magyarok királynéja lett.

A kastély magántulajdonban van, így nem látogatható. Kívülről azonban megnézhetjük és parkban is sétálhatunk.

Bajor kastélyok: Possenhofen
Köszönöm a megosztásokat!
  • 172
  • 100
  •  
  •  
  • 172
  •  
  • 100
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük