Legjobb külföldi vaktérképek, földrajzi tesztek

Nagy sikere volt a magyar vaktérképek és földrajzi tesztek bejegyzésemnek. Gondoltam, hozok egy szélesebb körű válogatást. A külföldi vaktérképek és földrajzi tesztek alkalmasak arra, hogy teszteld mennyire ismered Európát és az egész földet és tovább mélyítsd a földrajzi tudásodat. 

külföldi vaktérképek

Földrajzi vaktérképek – magyar és külföldi

Első helyr kívánkozik egy olyan oldal, ahol több mint 30 vaktérkép linkje megtalálható, köztük olyanm mint az USA államai vagy Magyarország vizei.

http://hippo.uw.hu/fold_vakt.htm

Seterra.com – Térképes kvíz játékok

Nagy kedvencem a Seterra, ami egy szórakoztató és oktató földrajz játék. Segítségével tanulva fedezhetjük fel világunk. Tesztelhetjük tudásunkat országokról, fővárosokról, zászlókról, óceánokról, tavakról és még sorolhatnám. Számot adhasz a naprendszerrel kapcsolatos tudásodról is. A legújabb böngészőkkel számítógépről, tabletről és telefonról is elérehető.

A Sierra alkalmazás iOS és Android telefonokra és tabletekre is letölthető az Apple Store-ból vagy a Google Play-ből. Offline is használható és pontrendszerrel követhetjük fejlődésünket.

https://online.seterra.com/hu

Teljes európai vaktérkép

Az európai fővárosok helyzetének áttekintésére és fejlesztésére használhatjuk ezt a vaktérképet, amely sem az országhatárokat, sem a folyókat, sem egyéb támpontot nem tartalmaz.

Egy játékban 5 város helyét kell bejelölni a térképen. Minden egyes város után megmutatja a program, hogy hol található ténylegesen. Majd a játék végén megmondja, hány km-t tévedtünk átlagosan.

http://www.blindmap.eu/

További földrajzzal kapcsolatos olvasnivalók

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük