Lednice-kastély meseszép parkja Csehországban

A Lednice-kastély parkja a világörökséggé nyilvánított csehországi Lednice–valticei kultúrtáj egyik felfedezésre érdemes látnivalója. A szépen felújított Lednice-kastély romantikus épületét körülölelő csodálatos park fákkal, cserjékkel és színes egynyári virágokkal hívogat kellemes kikapcsolódásra.

Lednice-kastély meseszép parkja Csehországban

Egy mesébe illő kastély elképzelhetetlen gyönyörű zöld és virágzó növényekkel beültetett hatalmas park nélkül. Jól tudták ez elődeink is. A kastélyok kevésbé látványos területéről nem hiányozhatott a kastély lakóit alapvető zöldségekkel és gyümölcsökkel ellátó konyhakert sem. A kastély leglátványosabb részén, a bejártanál pedig színes virágok üdvözöljék az érkezőket.

Lednice-kastély parkja

A csehországi Lednice-kastély parkja sem lóg ki a sorból. A színpompás virágokkal beültetett virágágyások ékkőként ragyogják be a Brno közelében található romantikus épületet.

Lednice-kastély

“A Lednice-kastély szép parkja utánozható kiültetésekkel. Hozzá teszem, a parkosításban előbbre járunk a cseheknél, de akkor, ott, ez nagyon tetszett.” – írta a csodálatos fotók mellé olvasónk, Mészáros Erzsébet.

A Lednice-kastély elődje egy 13. századi gótikus vár volt, amit a 16. században építettek át reneszánsz stílusban. Később ezt lebontották és neoromantikus szellemben, az angol gótika stílusában építették fel a ma is látható kastélyt.

A park színpompáját főleg egynyári növények biztosítják.

A fák és cserjék legtöbbje számozott táblácskával van ellátva. A számokhoz tartozó faj vagy fajta neveket a területen lévő ajándékboltokban vásárolható térképes ismertető tartalmazza latin név szerinti sorrendben, cseh köznapi nevükkel együtt.

Az útmutató 100 növénynevet tartalmaz, a parkban található fásszárú növények száma azonban eléri az ezret.

Nagyon köszönjük a fotókat Mészáros Erzsébetnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük