Kulturális örökség napjai 2023

A már hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezésre kerülő Kulturális Örökség Napjai 2023-ban is változatos és bőséges programsorozattal várja a múltunk értékei iránt érdeklődőket. Ismét több száz, máskor egyáltalán nem vagy csak korlátozottan látogatható érdekes épület kapuja tárul ki országszerte. 2023. szeptember 16-án és 17-én többszáz helyszínen temérdek rendezvény és séta kerül megrendezésre. A programok többnyire ingyenesek, egy részük látogatása azonban regisztrációhoz kötött. Érdemes mielőbb jelentkezni a programokra, mert hamar betelnek a korlátozott számú helyek.

Szent István-terem

Kulturális Örökség Napjai 2023

A Kulturális Örökség Napjai 2023-ban is rengeteg program lehetőséget kínál szerte az országban.

A Kulturális Örökség Napjait 1999 óta minden év szeptember 3. hétvégén megrendezik, egyre nagyobb érdeklődés mellett.

A rendezvény két napja alatt az idén is több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amelyek máskor nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók. A folyamatosan látogatható épületekben ezen a két napon gyakran olyan helyekre is bevezetik a látogatókat, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt.

A kulturális örökségnapi programok többnyire ingyenesen és szabadon látogathatók. Egyeseken minimális díj ellenében, míg másokon ingyenesen ugyan, de előzetes regisztráció után vehetünk részt.

A hatalmas programválasztékból mindenki megtalálhatja a számára érdekes és eddig még nem látott programokat. Megtekinthető például a Sándor Palota, a Földtani Intézet szecessziós épülete, az Országgyűlési Könyvtár, az Országos Levéltár és a Pesti Vigadó épülete is.

Ugyancsak előzetes bejelentkezéssel bejuthatunk például a csodálatos kőbányai víztározóba vagy a Szent István-terembe.

A Kulturális Örökség Napjai hivatalos oldalán minden program és információ megtalálható.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük