Kulturális Örökség Napjai 2021

A hétvégén megrendezésre kerülő  Kulturális Örökség Napjai 2021 alkalmából ismét több száz érdekes helyszín kapuja tárul ki országszerte. 2021. szeptember 18-án és 19-én 216 helyszínen 132 rendezvény és 135 séta várja a múltunk értékei iránt érdeklődőket. A programok egy része regisztrációhoz kötött, érdemes mielőbb jelentkezni a programokra, mert hamar betelnek.

Kulturális Örökség Napjai 2021

A Kulturális Örökség Napjait 1999 óta minden év szeptember 3. hétvégén megrendezik. A több mint 20 év alatt 12 600 helyszínen 735 000 érdeklődő volt kíváncsi a programokra.

A rendezvény két napja alatt az idén is több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei számára látogatható. A folyamatosan nyitva tartók pedig ezen a két napon gyakran olyan helyekre is bevezetik a látogatókat, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt.

A programok többnyire ingyenesek és szabadon látogathatók. Egyeseken minimális díj ellenében, míg másokon ingyenesen ugyan, de előzetes regisztráció után vehetünk részt.

A kulturális örökség része életünknek, emlékeket idéz fel, meghatározza mindennapi hangulatunkat, magában foglalja az összetartozásunkat.
A Kulturális Örökség Napjain tízezrek kerekednek fel, hogy meglátogassák a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt vegyenek egy-egy, a műemléki értékeket bemutató sétán, élvezzék a helyszíneken szervezett programok kulturális sokszínűségét. Ezen a hétvégén olyan történeti épületeket nyitnak meg, amelyek általában el vannak zárva a nyilvánosság elől. Olyan emberek mutatják be ilyenkor a rájuk bízott értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik szépségüket, múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.

CSATLAKOZZON ÖN IS! – olvasható a hivatalos oldalon.

A hatalmas programválasztékból mindenki megtalálhatja a számára érdekes és eddig még nem látott programokat. Több, előző években nyitvatartó intézmény azonban zárva marad az idén. Megtekinthető például a Sándor Palota, a Földtani Intézet szecessziós épülete, az Országgyűlési Könyvtár, az Országos Levéltár és a Pesti Vigadó is.

Szintén ingyenesen látogatható a Budai Arborétum területe és a Füvészkert. Ez utóbbiban a park 250 éves történetét bemutató kiállítást is megtekinthetjük.

Kulturális Örökség Napjai hivatalos oldalán minden program és információ megtalálható.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük