Kulturális Örökség Napjai 2020

Bár az idei év sok mindenben különbözik az eddigiektől, a Kulturális Örökség Napjai 2020 alkalmából ismét több száz érdekes helyszín kapuja tárul ki országszerte. 2020. szeptember 19-én és 20-án 216 helyszínen 116 rendezvény és 90 séta várja a múltunk értékei iránt érdeklődőket. Érdemes mielőbb jelentkezni a programokra, mert hamar betelnek.

Kulturális Örökség Napjai 2020 - Országgyűlési Könyvtár

Kulturális Örökség Napjai 2020

A Kulturális Örökség Napjait minden évben szeptember harmadik hétvégéjén tartják, akkor amikor a Színházak éjszakáját is megrendezik. 2020-ban a COVID-19 miatt a színházak ünnepe elmarad, a Kulturális Örökség Napjait azonban megrendezik. Gondolhatnánk, hogy egyszerűbb így a döntés, de egyáltalán nem biztos, mert a májusban elmaradt Budapest100 is ezen a hétvégén várja az érdeklődőket.

A rendezvény két napja alatt több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei számára látogatható. A folyamatosan nyitva tartók pedig ezen a két napon gyakran olyan helyekre is bevezetik a látogatókat, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt.

A programok többnyire ingyenesek és szabadon látogathatók. Egyeseken minimális díj ellenében, míg másokon ingyenesen ugyan, de előzetes regisztráció után vehetünk részt.

A hatalmas programválasztékból mindenki megtalálhatja a számára érdekes és eddig még nem látott programokat. Több, előző években nyitvatartó intézmény azonban zárva marad az idén. Nem juthatunk be például a Sándor Palotába és az Országház látogathatósága is korlátozott. Elmarad az idén alagsori és kupola séta. Látogatható viszont például az Országgyűlési Könyvtár, az Országos Levéltár és a 155 éves Pesti Vigadó is.

A Kulturális Örökség Napjai hivatalos oldalán minden program és információ megtalálható.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük