Kulturális Örökség Napjai 2019

A Kulturális Örökség Napjai 2019 alkalmából ismét több száz érdekes helyszínre látogathatunk el országszerte 2019. szeptember 21-én és 22-én. Érdemes mielőbb jelentkezni a programokra, mert hamar betelnek.

Kulturális Örökség Napjai 2019 - Országgyűlési Könyvtár

A szervezők 2019-ben azokra a terekre irányítják a figyelmet, amelyek építésükkor kifejezetten a szórakoztatást szolgálták. Elsősorban színházak, operák, mozik, bábszínházak, bálházak, báltermek, zenetermek és zenepavilonok, kávéházak, mulatók, bordélyok, klubok, szalonok épületeire koncentrálnak. Azok az épületek is érdekesek, amelyek funkcióváltással kerültek a szórakoztatás, szórakozás központjába, mint például egykori kastélyokból, kúriákból, ipari épületekből kialakított művelődési intézmények.

A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett programsorozaton a két nap alatt több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei számára látogatható. A folyamatosan nyitva tartók pedig ezen a két napon gyakran olyan helyekre is bevezetik a látogatókat, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt.

A programok többnyire ingyenesek, egyesek minimális díj ellenében, míg mások ingyen, de előzetes regisztráció után látogathatók.

A hatalmas programválasztékból mindenki megtalálhatja a számára érdekes és eddig még nem látott programokat. Valahogy én mindig későn kapcsolok, így az Országház alagsori és kupola sétáról az idén sajnos megint leragadtam.

Ma viszont még lehetett jelentkezni az Országgyűlési Könyvtár megtekintésére, ahol mi tavaly jártunk.

A Parlamenti örökségnapi programoknak külön weboldala is van, itt a megadott időpontokra lehet regisztrálni a szabad helyek függvényében. A regisztrációról sikerességéről megerősítő email érkezik a további tudnivalókkal.

A Kulturális Örökség Napjai 2019 hivatalos oldalán minden program és információ megtalálható:

http://www.oroksegnapok.hu/

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük