Kulturális Örökség Napjai 2018

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából ismét több száz érdekes helyszínre látogathatunk el országszerte 2018. szeptember 15-én és 16-án. 

 Kulturális Örökség Napjai 2018

Kulturális Örökség Napjai 2018

A két nap alatt több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei számára látogatható. A folyamatosan nyitva tartók pedig ezen a két napon gyakran olyan helyekre is bevezetik a látogatókat, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt.

A programok többnyire ingyenesek, de van amin csak előzetes regisztráció után lehet részt venni.

Igazán nem akarok programokat kiemelni, bár kétség kívül vannak kedvenceim. Azért nem bírom ki, hogy párat ne említsek meg. Az Országház alagsori és kupola sétáról az idén sajnos megint leragadtam. Szerintem, ahogy megnyílik a regisztrálás lehetősége, pár perc múlva már be is telik a lista. Viszont a könyvtár látogatást megcsíptem, arra be tudtunk jelentkezni. Az ugyan ide hirdetett szabadulós játék viszont szintén fullon volt már.

Pár éve szintén regisztrációval voltunk a kibővített parlamenti sétán is, igazán nagy élmény volt az is. Olyan termeket is megmutattak, amit a sima parlamenti látogatáson nem. Többek közt a Dunára néző erkélyre is kimehettünk. Bár a Vadászterem és Munkácsy Mihály Honfoglalásának megtekintése ebből a túrából is kimaradt, így is igazán nagy élmény volt.

Szintén egy ilyen alkalommal jutottunk be a Nemzeti Bank csodálatos épületébe és a várban lévő Sándor Palotába is.

A Kulturális Örökség Napjai 2018 hivatalos oldalán minden program és információ megtalálható:

http://www.oroksegnapok.hu/

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük