Krakkó advent idején is elbűvölő

Nem jártam még olyan helyen, ami a karácsonyi időszakban ne lett volna szebb, mint egy szürke hétköznapon. A fények, a csillogás a legszebb várost is még varázslatosabbá teszik. Mondanom sem kell, hogy a bűbájos lengyel város, Krakkó advent idején még elbűvölőbb, mint általában.  

Krakkó advent

Krakkóról, a Lengyelország déli részén, a Magas-Tátra közelében található bájos városról sokan úgy gondolják, hogy az ország fővárosa. Történelme és szépsége fel is jogosítaná erre, de Varsó a főváros. Sőt ez nem is valami új keletű dolog, az 1,7 millió lakosú Varsó már 1596 óta az ország fővárosa.

Ezzel szemben Krakkó 760 000 lakosával csak az ország második legnagyobb városa. Elővárosokkal együtt 1 250 000 fő a lakossága. Krakkó a Kis-lengyelországi vajdaság fővárosa, a krakkói agglomeráció központja és járási jogú város.

Krakkó advent idején

„Az adventi időszakból pár emlék. Ez most Krakkó. Pár kép a Királyi várról, bent nem lehetett fényképezni, pedig szépen felújították a várat. Rengeteg, óriási globlein borítja a falakat, melyekre a lengyel idegenvezető büszkén mondta, hogy ezek Lengyelország nemzeti kincseit képezik. És mennyi közös történelmi személy és esemény köti össze országainkat! Muszáj lesz még visszamenni, annyi mindent nem láttunk a városból.”

Krakkó advent
Krakkó advent
Krakkó advent
Krakkó advent
Krakkó advent
Krakkó advent
Krakkó advent
Krakkó advent

Nagyon köszönöm Arnhoffer Klárinak a csodás fotókat!

Ugyan nem advent idején, hanem 2013. márciusában jártam utoljára Krakkóban, de akkor frissen esett hó is volt a városban, ami igazán varászaltossá tette a lengyelország második legnagyobb városát. Mutatok is pár fotót erről az utazásról.

Wavel Krakkóban télen

Krakkó télen

További látnivalók Krakkóban és környékén

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük