Közel vagy távol? – Közel és távol! utazási blog

Erre vagy arra? Itthon vagy otthon? Kicsi vagy nagy? Belföld vagy külföld? Nézőpont és viszonyítás kérdése. Ahogy az is, milyennek látod a körületted lévő világot. A saját kis mikró és makró környezetedet. A Közel és távol utazási blog segít, hogy észre vedd a bennünket körülvevő csodákat. Közel és távol egyaránt.

Közel és távol utazási blog

Képes vagy felfedezni és megélni a mindennapok apró szépségeit és meglátni azt, ami másnak láthatatlan?

különbséget tudsz tenni jó és rossz között, vagy csak mindenben a rosszat, a negatívumot látod?

Képes vagy-e örülni a napsütésnek akár 40 fokos hőségben is?

És mi a helyzet a szakadó esővel, ami épp az álomutazásod napjait igyekszik elrontani?

Van-e merszed humorral átlépni a gondokon?

Képes vagy-e előbányászni magadból az ártatlanság csodáját? Felszínre tudod hozni azt a kincset, ami minden kis gyerekben még megtalálható, de mire felnövünk jórészt elveszítjük?

Igen, arra a kis gyöngyszemre gondolok, ami őszinte, előítéletektől mentes, ami képessé tesz arra, hogy nyitott légy az embertársaidra, a világ szépségeire és higgadtan tudd kezelni a legnehezebb megpróbáltatásokat is. Ami segít abban, hogy a ránk zúduló hírdömpingből kiszűrd az álhíreket, ráérezz a lényegre és észre vedd a reménysugarat, mások mosolyát, a mezőn árválkodó kis virágot…

A kis kincsre, amivel képes vagy meglátni és másokkal is megláttatni a mindennapok apró csodáit. A csodákat, amik ott hevernek az orrod előtt.

Naponta elmész mellettük, ugyanakkor rácsodálkozol távoli helyek misztikus világára. Pedig ami Téged körül vesz, ami előtted hever, épp oly különleges, épp oly értékes.

Saját magam is folyamatosan kincskereső módban üzemelek, több-kevesebb sikerrel. A közel és távol blogban a jártamban-keltem elém kerülő kisebb-nagyobb csodákat mutatom be.

Közel vagy távol? Közel és távol! – utazási blog

Egy kis történet a közel múltból, ami jól példázza, hogy tényleg minden csak nézőpont kérdése.

Fővárosiak vagyunk, pár hete a  Veszprém megyei Bándon kerestük az Essegvár romjait.  Amikor megálltunk az autóval, hogy egy helybéli nénitől megtudakoljuk, hogy jutunk el legegyszerűbben a várhoz, a néni készségesen útbaigazított és megkérdezte: „Maguk vidékiek ugye?”

És igaza volt.  Ő volt otthon. Az Ő szemszögéből Budapest valóban vidék és mi kíváncsi turisták nagy Budapestről valóban vidékiek voltunk.

Ez is csak szemléletmód kérdése. Amit nem árt néha átgondolni, átértelmezni, javítani, jobbítani rajta.

A más megvilágítás, a más nézőpont hozzájárul ahhoz, hogy észrevegyük a közeli csodákat is.

Tarts velem a Közel és távol utazási blogon, hogy együtt felfedezhessük, s ha kell átformálhassuk a körülöttünk lévő közeli és távoli világot, az élet apró csodáit!

Mert az egész életünk egy nagy utazás. Az pedig, hogy meddig jutunk el benne csak rajtunk múlik.

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...