Kőszeg, ahol mindig történik valami

A nyugati határ közelében fekvő Kőszeg hazánk egyik leghangulatosabb kisvárosa. Történelmi múltja, középkori házakkal ékeskedő belvárosa rengeteg turistát vonz, de gyakran választják filmforgatások helyszínéül is. Szinte minden hónapban van valamilyen ünnepség vagy rendezvény, amiért érdemes visszatérni.

Kőszeg

Pócza Csabáné Irénke tavaly már megmutatta, milyennek látja Kőszeget a kötelező látnivalókon túl, az ódon kapualjak bűvöletében, most viszont a szüreti felvonulásra látogatott el és természetes a beszámoló most sem maradt el.

Kőszeg

Kőszeg

Kőszeg

Kőszeg

„Kőszeg, kedves kis városom a Nyugat-Dunántúl egyik kis ékszerdoboza. Híres a váráról, melyben Jurisics Miklós Várkapitány feltartóztatta a Török sereget, ezzel megvédte Bécset. Szép Múzeum van itt. Különlegesség, hogy minden év áprilisában megrajzolják a „Szőlő Jövésének ” könyvét. Jó bortermő vidék, finom vörösborokat termelnek itt a domboldalakon. Szeptember közepén a szüreti felvonuláson az egész város, sőt a szomszédos burgenlandi gazdák is részt vesznek. Parádés ünnep ez. Iskolások, manócskák, borlovagok, borkirálynő, mazsorettek, fúvós zenekarok bortermelők, énekkarok, régi autók, traktorok hosszú sora érkezik be a Főtérre, a Vár kapuihoz. Zene és falatozás, hurka, kolbász, Laci pecsenye. Van itt minden, mulat a város és a környékbeli vendégek. Idén én is részese voltam ennek a kedves ünnepnek, szeretettel osztom meg itt a pár képet.”

Kőszeg

Kőszeg

Kőszeg

Nagy köszönöm Irénkének a csodás fotókat!

Jót nosztalgiáztam, így rögtön elő is kerestem a 2015 nyarán készített fotóimat. A saját fotóimat nézve még több emlék visszajött, így be is terveztem a jövő évre egy újabb kőszegi látogatást.

Kőszeg

Kőszeg

Kőszeg

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük