Korzika vadregényes tájai

A Franciaországhoz tartozó Korzika (franciául: Corse, korzikaiul: Corsica) Szicília, Szardínia, és Ciprus után a Földközi-tenger negyedik legnagyobb szigete. Bonaparte Napóleon szülőhelyét természeti szépségei miatt érdemes felkeresni.

Korzika

Arnhoffer Klára ajánló szavai:

„A Franciaországhoz tartozó sziget 8700 négyzetkilométeres és 1047 kilométer partszakasza van. Aki ide tervezi utazását azonban hagyjon bőven időt a sziget bejárására, mert ezen a kis szigeten több 2 ezer méteresnél magasabb hegycsúcs található, szurdokokkal, szerpentinekkel.

Korzika

Nincs is annál varázslatosabb mint amikor egy csodás túra vagy síelés után az ember fél óra múlva már az álomszép fehér színű strandon napozhat. A sziget a vad szerpentinjei miatt a motorosok paradicsoma, a búvárárok, a vitorlások mekkája.

Beleszeret mindenki aki szereti a vad természetet. A sziget partvidéke minden oldalán más és más. Északon köves, keleten hosszú homokos, észak-nyugati oldalán Porto környékét csodálatos vörös sziklák uralják. Délen Bonifacio-ban a fehér mészkő szélére telepedett város.

Korzika

Korzika

Korzika

Korzika

Korzika

Korzika

A francia mellett a helyi korzikait beszélik az angollal lehet próbálkozni, de ne fűzz hozzá nagy reményeket. Megtörtént, hogy beültünk egy olyan étterembe ahol a turista menü öt fogása ki volt írva és csak rámutattunk, ezt kérjük. Négy órán keresztül vacsoráztunk! Nem szívattak, más is annyi ideig vacsorázott a környezetünkben. Viszont minden nagyon finom volt, már az előétellel jól laktunk. Mindez elég régen, még 2007-ben történt.

Korzika

Korzika

Korzika

Most viszont találtam egy jó kis videót is Korzikáról.

Korzika videón:

https://player.vimeo.com/video/154888640

Nem véletlen, hogy oly keveset tudunk a szigetről. A franciák tartogatják maguknak nyaralásra/telelésre, idegen nyelven nem hajlandóak megszólalni és minden elég drága is. Pár éve több magyar utazási iroda is szervez Korzikára, de aki magánúton szeretne kijutni és nem akar hosszú távon vezetni annak a következő megoldás lehetséges: Nizzáig fapados, ott gépkocsi bérlés és a bérelt kocsival átkompolni. Olcsóbb mint a szigeten bérelni autót. Anno mikor még néztem csak Franciaországból indultak repülők Korzikára. Bármennyire is közel van hozzá Olaszország onnan, Livornoból, csak komppal lehet átjutni a szigetre. Nagy kaland, nagy élmény !!! ”

Nagyon köszönjük Klárának a fotókat és a beszámolót!

És egy másik francia sziget

Frioul-sziget, ahol A kis herceg írója a tengerbe zuhant

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük