Konzinfo Utazom MobilApp – ingyenes segítség külföldi utazásokhoz

Egyre fontosabb, hogy külföldi tartózkodás esetén képben legyünk, hogy hol, mi a helyzet a világban és hol kérhetünk segítséget, ha bajba kerültünk. 2019 decemberi óta nagyon jó segítség lehet a konzuli szolgálat ingyenesen letölthető applikációja, a Konzinfo Utazom MobilApp.

spórolj az utazásra

Mivel most egyelőre nem tervezek utazást, egyelőre még nem töltöttem le az applikációt, így saját tapasztalatokról nem tudok beszámolni. Szeretném viszont, ha hiteles lenne a tájékoztatás, ezért egy az egyben idézem az applikációval kapcsolatban elérhető leírást.

Konzinfo Utazom MobilApp

„Megbízható utazási tanácsok és konzuli információk közvetlenül a telefonján!

A Konzinfo Utazom a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának alkalmazása okostelefonokra, amelynek célja, hogy segítse a magyar állampolgárokat az utazás előkészítésében, útközben is hasznos tudnivalókkal lássa el az utazókat, és vészhelyzetben azonnali figyelmeztetést, gyors elérést biztosítson.

Célunk, hogy könnyen hozzáférhető, naprakész tájékoztatásunkkal elősegítsük a külföldre utazó magyar állampolgárok felkészültségét, megerősítsük biztonságérzetüket. A külföldre utazó magyarok száma évről-évre növekszik és egyre nagyobb számban utaznak magasabb kockázati besorolású helyekre.

A Konzinfo Utazom segítségével felhasználóbarát, megbízható és átfogó utazási tanácsokat és konzuli információt kaphatnak megközelítően 200 különböző országról, közvetlenül a telefonjukra.

koninfo

Hogyan működik?

A felhasználó tetszőlegesen választhat kedvenc meglátogatni kívánt országai közül, ahol minden jelentős biztonsággal kapcsolatos frissítést megtalál, azonnali értesítések küldésével is. Letöltés után az összes tartalom offline állapotban elérhető.

A Konzinfo Utazom felhasználói azonnal hozzáférhetnek konzulátusaink globális hálózatához és akár telefonjuk névjegyzékéhez is egyszerűen hozzáadhatják.

A Konzinfo Utazom közel 200 ország biztonsági besorolását tartja nyilván, melynek lényege megmutatni, hogy mennyire tartjuk biztonságosnak vagy éppen nem biztonságosnak a térséget, ezzel segítve az utazókat, hogy úticéljuk kiválasztásában tájékozott, felelős döntést hozzanak.

Az applikáció segítségével bármely célállomásra utazó állampolgár regisztrálhat konzuli védelemre a legközelebbi külképviseletünknél. Az így létrejött nyilvántartás alapján váratlan válsághelyzet esetén – mint például természeti katasztrófa vagy polgári zavargások – az adott külképviselet azonnal kapcsolatba léphet az állampolgárokkal, biztosíthatja őket arról, hogy biztonságban vannak, aktuális hírekkel láthatja el őket, és szükség esetén segítséget nyújthat nekik.

Mit találhat még?

A biztonsági besorolások mellett részletes tájékoztatást nyújtunk a beutazási feltételekről, vízum követelményekről, a helyi egészségügyi tudnivalókról, fontosabb törvényekről és szokásokról, valamint egyéb hasznos kérdésekről.

A Tudnivalók gyakorlati útmutatókat tartalmaz, melyek hasznosak lehetnek az utazás megtervezéséhez, illetve ha külföldön bajba kerül.

Az utazási teendők listája olyan alapvető dolgok felsorolása, amely segít az utazóknak abban, hogy jól felkészüljenek az utazásukra.”

Ugye milyen jól hangzik? Kár lenne enélkül elindulni.

A Konzinfo Utazom MobilApp letölthető a konzuli szolgálat hivatalos oldaláról.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/konzinfo-utazom-mobilapp

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük