Kelet Keukenhofja: holland tulipánpark Kínában

Újabb kínai csodának lehettünk részesei a napokban. Az ázsiai országban bebizonyították, hogy a holland tulipánföldek nincsenek is olyan távolról Kínától. Egy fás, bokros, kihasználatlan területet hat hónap alatt csodálatos tulipánfölddé varázsoltak. A tulipánpark Kínában pont olyan lenyűgöző, mint Hollandiában. 

Kelet Keukenhofja - tulipánpark Kínában

Holland tulipánpark Kínában

gigantikus holland virágoskert megnyitóján készült fotókat látva nem gondoltam, hogy pár héttel később csodálatos tulipánföld díszeleg majd a helyén. A Kelet Keukenhofjaként is emlegetett parkban a tavaszi virágzáshoz 7 millió Hollandiából importált tulipánt ültettek el. A munkákat tavaly ősszel kezdték meg.  A tereprendezés után egy hónappal már állt a holland virágtőzsdét idéző épület. A hollandiai Keukenhofban található a világ legnagyobb és legszebb tavaszi virágoskertje.

Kelet Keukenhofja: tulipánpark Kínában

Aztán megépítették a Hollandiában elmaradhatatlan csatornákat és a hightech üvegházat.

Kelet Keukenhofja

A tavaszi virágokkal teleültett parkhoz nem csak mintaként szolgáltak a messzeföldön híres holland tuipánkertek, hanem innen érkeztek a csodálatos, nemesített tulipán- és egyéb virághagymák is. A kertészek munkáját holland szakemberek is segítették.

Kelet Keukenhofja

Jelenleg a színpompás tulipánok ékesítik a parkot. Hamarosan pedig  a nárciszok, a jácintok és a liliomok is készen állnak majd a tavasz köszöntésére.

Kelet Keukenhofja

Minden elismerésem a kínaiaké, de én továbbra is maradok a holland Keukenhof rajongója.

Nagyon köszönöm a fotókat Piet van Kampennek, a holland G-Fresh marketingvezetőjének!

További olvasnivalók hasonló témában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük