Kefalónia és Zakynthos csodálatos virágai

Kefalónia és Zakynthos csupán kettő a Görögországhoz tartozó több mint 150 sziget közül. Ezeken nem érdemes keresni a képeslapokról ismert Santorini jellegzetes kék-fehér házait. Kefalónia és Zakynthos feledhetetlen, megunhatatlan mediterrán hangulatát inkább természeti szépsége, növényzete adja. 

Kefalónia

Kefalónia és Zakynthos csodálatos virágai

Seregi Ildikó olvasónk, aki már a párizsi Montmartre erkélyeivel és az angliai erdők kék virágszőnyegével is elvarázsolt bennünket, most a Jón-tenger két gyöngyszemére Kefalóniára és Zakynthosra repít fotói segítségével.

“Kedves Jucó,
Szeretnék veled (és ha gondolod az olvasókkal is) megosztani pár virágos képet Kefalónia és Zakynthos szigetéről. Mediterrán országokban járva mindig elbűvöl a sok színes falra/erkélyre/kerítésre futtatott bougainvillea, de a görögöknél emellett még különösen feldobják a házak elejét és a kerteket a nagy cserépedényekbe ültetett különféle növények.

A muskátlitól kezdve az olajfáig nagyon széles a paletta. Bár eme szigetek építészetében nem a hagyományosan görögösnek titulált kék-fehér színkombináció dominál, ettől függetlenül csodás az összhatás.”

 

Na de ismerkedjünk meg a két szigettel is!

Zakynthos 

A Jón-tengerben található Zakynthos a türkízkék tenger és a hajóroncs szigete.

Északon sziklás hegyek és mély szakadékok, délen termékeny síkságok, szélcsendes kis öblök találhatók. Fővárosában, Zakynthos városban hangulatos éttermek, tavernák, kanyargós szűk utcácskák bűvölik el a kikapcsolódni vágyókat.

A sziget és egyben Görögország egyik leghíresebb látnivalója a Navagio öböl. A hihetetlen kék színű víz, a fehérhomokos part és a magas sziklák ölelésében megbúvó híres hajóroncs kedvelt fotó téma.

Zakynthos

Kefalónia

Kefalonia a Jón-szigetek legnagyobb tagja Görögország nyugati részén. A sziget nevének további verziói: Kefallonia, Kefallinia, az olaszok pedig, Cefaloniának nevezik.

Magas hegyláncok, tágas öblök, zöld, dús növényzet jellemzi a szigetet. A városok a tengerparttal párhuzamosan épültek. A települések kicsik, általában egy rövidebb főutcából állnak. 

Egyértelműen a nyugalmas pihenésre, nyaralásra vágyóknak ajánlható sziget, akik pihenni, kikapcsolódni szeretnének, és nem vágynak a nagy nyüzsgésre. A sziget turisztikai stratégiája az, hogy nem akarnak zsúfolt, tömeg jellegű turista célponttá válni. A kicsi szálláskapacitás miatt a szállodai szobák árai viszonylag magasak és egyébként se számítsunk olcsóságra Kefalónián.

Nagyon köszönjük Ildikó, hogy a gyönyörű képeken keresztül mi is bepillanthattunk a görög nyárba!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük