Karácsonyfaként tündököl a Megyeri-híd

M0-s autóúton található Megyeri-híd 35 emelet magas pilonjai a 2022-es ünnepi szezonban ismét ünnepi díszben tündökölnek. A Magyar Közút energiatakarékossági okokból idén csak az alap díszvilágítást felhasználva váltotta 100 méteres zöld karácsonyfákká a hidat az ünnepi szezon alatt. Karácsony napjai után december 30-tól január 1-ig ismét megcsodálható a díszkivilágítás.

Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágításban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megyeri-híd ünnepi díszkivilágítása

A Megyeri híd (nem hivatalosan az M0-s északi Duna-hídja) közúti híd a Duna felett, mely Újpestet köti össze Budakalásszal a Szentendrei-szigeten keresztül. A híd a magyar fővárost elkerülő M0-s autóút 2. számú főút és 11. számú főút közti szakaszának része, mely áthalad a Szentendrei-sziget és a Szentendrei-Duna felett is. A híd valójában 5 híd (9 hídszerkezet) együttese, melyek közül a legnevezetesebb a Nagy-Duna-ág felett átívelő 591 m hosszú hídszerkezet, amely az ország első igazi ferdekábeles hídja. – olvasható a wikipédiában.

„Idén is karácsonyfává alakítjuk a Megyeri-hidat? SIUUU! Sőt, duplázunk: két hétvégén ezúttal mind a két pilon zöld lesz. Fényerőből kicsit visszaveszünk, ezért lesz Megyeri karácsony 2.0 light az idei projekt neve.” – adta tudtul a szuper hírt a Magyar Közút.

A Magyar Közút az immár hagyománynak mondható ünnepi attrakciójáról folyamatosan beszámolt a közösségi oldalain. Aztán pedig egy videót is közzétettek.

@magyarkozut Idén is karácsonyfává alakítjuk a Megyeri-hidat? SIUUU! Sőt, duplázunk: két hétvégén ezúttal mind a két pilon zöld lesz. Fényerőből kicsit visszaveszünk, ezért lesz Megyeri karácsony 2.0 light az idei projekt neve. Instagram oldalunkat csekkoljátok a részletekért. #magyarkozut #nekedbe #fyp ♬ original sound – seb

Megyeri-híd kivül-belül videó

„Csak kevesen juthattak eddig a 100 méter magas Megyeri-híd tetejére. Most @Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezetőnk egy exkluzív bejárást tart nektek, és kívül-belül, mindenhonnan megmutatja nektek nappal és éjszaka is a hidat.” – olvasható a Tik-tok oldalukon.

@magyarkozut Csak kevesen juthattak eddig a 100 méter magas Megyeri-híd tetejére. Most @Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezetőnk egy exkluzív bejárást tart nektek, és kívül-belül, mindenhonnan megmutatja nektek nappal és éjszaka is a hidat. #magyarkozut #nekedbe #fyp #megyerihíd ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük