Kalocsa karácsonyi fényei

A Legszebb adventi dekoráció 2020 verseny második helyezését igazán megérdemelten a pirospaprikájáról és hímzéséről is híres Kalocsa városa nyerte. A dunaparti város több pontján is található adventi díszítés. Tarts velem egy sétára és csodáld meg Kalocsa karácsonyi fényeit!

Kalocsa karácsonyi fényei

Kalocsa karácsonyi fényei

A dekorációs versenybe csak három fotóval lehetett nevezni, Kalocsáról viszont több fotót kaptunk. Fájó szívvel, de néhányat ki kellett hagyni. Most viszont, hogy már vége a versenynek örömmel mutatom a kimaradt fotókat is. A képeket jól kiegészíteni a nevezéshez írt szöveg.

„Az idei év sajnos más hangulatban telik, mint azt eddig megszokhattuk. A koronavírus rányomja bélyegét az örömteli ünnepi várakozásra, ezért önkormányzatunk a helyi embereknek szeretett volna kedveskedni, közelebb hozni szívükhöz a szeretet ünnepét, a készülődést, a karácsonyi hangulatot.

Idén 7 új helyre került adventi dekoráció. Azt gondolom a legbüszkébbek a város sétálóutcájára lehetünk. (Szent István király út közepe) Az egész sétáló rész gyönyörű fényben pompázik. Itt található a betlehem és új adventi koszorú is.

Kalocsa karácsonyi fényei

Az önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könnyvezető Kft. dolgozóinak köszönhetjük. Megálmodták és véghez vitték.

Kalocsa karácsonyi fényei

Új keretet alkottak a lakatosműhely dolgozói saját terveik alapján. A szerkezet átmérője 4,5m. Borításként 46 bála normann fenyőt dolgoztak bele a virágkötők, amely díszítése 3 napig tartott. Az arany színű dekoráció mellett, az elmaradhatatlan gyertyák, természetesen kalocsai mintás, kerültek még rá. Az egyedi gyertyák is helyben készültek egy helyi vállalkozó segítségével.

Szintén idei újítás (5. kép) a Kossuth L. utcában látható fénydekorációk, amelyekből 25 db került elhelyezésre a villanyoszlopokon. Ezen az utcán található városunk kórháza és a mentőállomás is. A gyönyörű fényekkel szeretnénk tisztelegni az egészségügyben dolgozók fáradhatatlan és áldozatos tevékenységéért, köszönjük az értünk végzett mindennapi kemény munkájukat.

A város több forgalmas pontján kerültek ki új dekorációs elemek, ilyen az 51 –es főút mellett, a buszpályaudvarral szemben található díszek, de számos körforgalom is ünnepi hangulatot sugároz.

Aki kíváncsi, 1,5 – 2 óra alatt körbe tudja sétálni városunk gyönyörű új díszeit.

A fotókat egy helyi fotográfus Tóth Dániel készítette, amiért külön hálásak vagyunk neki.”

Nagyon köszönjük a bemutatást és a fotókat Kohány-Bugya Dórának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük