Kalandos ünnepvárás Szentendrén

Nem hiába tartják Szentendrét az egyik legszebb és legromantikusabb kisvárosunknak. Az adventi időszakban is kitűnő célpont egy családi kikapcsolódáshoz is. Ismerd meg, milyen a kalandos ünnepvárás Szentendrén 2020-ban!

Kalandos ünnepvárás Szentendrén

Nyáron már ajánlottam a bájos Szentendre felfedezését a Hello város applikációval. Most a Modest Home and Garden Facebook oldal háziasszonyának, Modesztának a kedves és hasznos ajánlóját hoztam.

Kalandos ünnepvárás Szentendrén

„Karácsonyi vásárok híján is igyekeztem olyan megoldásokat találni a családnak, hogy kimozdulhassunk, és a megszokott hangulatú fények és illatok között csavaroghassunk egy kicsit, mert nagyon hiányzott volna, ha ez az élmény kimarad az ünnepvárásból.

Kalandos ünnepvárás Szentendrén


Nem gondoltam volna, hogy ez olyan jól sikerül, hogy még teltházas éttermet is találunk 😃 Lásd a fotókon. 😃

Kalandos ünnepvárás Szentendrén


Remek ötlet és nagyon jó kezdeményezés Szentendre városa részéről a Kalandos adventi séta elnevezésű program.

Kalandos ünnepvárás Szentendrén


Egyrészt szabadtéri, másrészt önmagában is nagyon jó kis kimozdulás a gyerekekkel.
A dolog lényege egyfajta „kincskeresés”, illetve pontosabban számok keresése és gyűjtése, különböző feladványok alapján, a hangulatos kis utcákon barangolva.

Kalandos ünnepvárás Szentendrén


A számokból a kb. 30-40 perces séta végén ki kell matekolni egy kódot, ami a célállomáson nyit egy lelakatolt nagy könyvet. Ha ki tudjuk nyitni, akkor emlékül hagyhatjuk benne a gondolatainkat, rajzainkat.

Az útvonal és a feladványok térképét mi a Parti Medve nevű könyvesboltban vettük magunkhoz, (de elvileg a netről is letölthető) és a célállomás is ugyanez a közösségi tér, itt található a könyv.


A sétát bármely napszakban tetszés szerint kipróbálhatjátok. Talán úgy a legpraktikusabb, ha világosban érkeztek, és rátok sötétedik, mert a kivilágított Szentendre igazán nagyon hangulatos.
A macskaköves utcákra nyíló kis boltok mind nyitva vannak, lépten nyomon sül a kürtős kalács, lángos, langalló, válogathatunk a cukrászdák süteményeiből, és ami a legjobb, hogy finom forró csoki is kapható mindenfelé.

Budapesten hosszas fényleső séták során sem sikerült elviteles forró csokit találnunk, de itt tényleg minden megvan egy helyen.

Hangulatban csaknem felért egy karácsonyi vásárral.
Nagyon élveztük, jó szívvel ajánlom nektek is.

Nagyon köszönöm az érdekes és hasznos információkkal teli ajánlót Modesztának!

A Szentendre honlapja szerint 2021. január 3-ig tartanak az adventi fények és kalandos séták.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük